4 oct. 2010

Extratereştri antici

În decursul lunii august, i-am ajutat pe prietenii mei de pe blogul “Ieşirea din Matrix” să publice, în premieră, acest serial de top, al History Channel. Din cele şase episoade, două (ep. 1 şi 3) au fost traduse de Costin Ştirbu, un alt colaborator al blogului, mie revenindu-mi sarcina de a traduce episodul pilot, plus episoadele 2,4 şi 5. Poate că iniţiativa mea este tardivă, dar mi-am dorit postarea integrală a acestui serial şi pe acest blog. Să sperăm că se vor mai găsi amatori care să-l vizioneze.

Prezentarea serialului

Potrivit adepţilor teoriei extratereştrilor antici, extratereştri mult superiori tehnologic, au aterizat pe Terra cu mii de ani în urmă, împărtăşind din ştiinţa lor, civilizaţiilor umane timpurii, schimbând definitiv cursul istoriei.

Dar cum de a apărut acest concept şi oare există dovezi care să-l susţină ?

De fapt adepţii acestei teorii preiau o idee veche de secole, că viaţa există şi pe alte planete şi că oamenii şi extratereştrii s-au mai întâlnit în trecut. Tema acestei interacţiuni a fost pusă în lumina reflectoarelor în anii ’60, prin numeroasele observaţii OZN şi filme SF celebre, precum „2001: O odisee spaţială”, bazat pe un roman scris de fizicianul Arthur C. Clarke, promotorul ideii sateliţilor geostaţionari. Programul spaţial a avut desigur rolul său, deloc neglijabil, de altfel: Dacă oamenii pot călători pe alte planete, de ce nu ar putea fi vizitată Terra de extratereştri ?

În 1968, scriitorul elveţian Erich von Daniken a publicat lucrarea “Carele de luptă ale zeilor” (Chariots of the gods), care a devenit imediat un bestseller. În carte, avansează ipoteza că, acum mii de ani, călători spaţiali de pe alte planete au vizitat Terra, dându-le oamenilor anumite tehnologii şi, mai ales, influenţându-le religia. El este considerat, de mulţi, ca şi iniţiatorul teoriei extratereştrilor antici, cunoscută de asemenea ca teoria astronauţilor antici.

Mulţi teoreticieni, inclusiv Daniken, menţionează două genuri de dovezi, în sprijinul propriilor afirmaţii. Primul se referă la textele religioase antice, în care oamenii au interacţionat cu zeii, sau cu alte fiinţe care coborau din ceruri – uneori în nave asemănătoare celor spaţiale – şi posedau puteri spectaculoase. Al doilea se referă la lucrări vechi de artă, care descriu, parcă, figuri de extratereştri şi la vechi minuni arhitectonice gen Stonehenge sau piramidele egiptene.

Dacă am fost vizitaţi de extratereştri în trecut, oare îşi vor mai face ei apariţia în viitor ? Pentru adepţii teoriei amintite, răspunsul este un da, răsunător. Ei cred că, făcându-şi publice teoriile, vor ajuta umanitatea să se pregătească pentru întâlnirile viitoare, inevitabile, cu extratereştrii.

Ce dovezi ar putea exista ? 

Sa enunţăm doar câteva dintre ele !

Liniile Nazca

Săpate într-un platou înalt din deşertul Nazca din Peru, o serie de desene antice, care se întind pe mai bine de 80 km, au intrigat arheologii vreme de decenii. Pe lângă simple linii şi figuri geometrice, sunt incluse şi desene de animale, păsări şi oameni, unele măsurând mai bine de 200 de m lungime. Datorită mărimii lor colosale, figurile pot fi observate integral doar de la înălţimi apreciabile şi nu există nici o dovadă că populaţia Nazca, care a locuit în zonă, între 300 î.e.n. si 800 e.n., a inventat maşini zburătoare.

Vimanele

Multe poveşti sanscrite, care au fost scrise în India acum mai bine de două milenii, conţin referiri la maşini zburătoare mitice, numite vimane. Subliniind similarităţile dintre descrierile vimanelor şi declaraţiile oamenilor care susţin că au văzut OZN-uri, adepţii paleoastronauticii au sugerat că India a fost vizitată de astronauţi de pe alte planete, în antichitate.

Statuile Moai din Insula Paştelui

Insula polineziana a Paştelui, este faimoasă pentru “moai”: 887 de figuri umane gigantice, cu capete disproporţionate, care-i păzesc ţărmurile. Cu o vechime estimată de 500 de ani, aceşti monoliţi au mai mult de 4 m înălţime şi cântăresc circa 14 tone, dar unii sunt de două ori mai înalţi şi mult mai grei. Cum au reuşit fiinţe umane, fără unelte sofisticate sau cunoştinte de inginerie, să transporte şi să ridice asemenea structuri incredibile ?  Unii adepţi ai teoriei extratereştrilor antici, cred că aceste statui sunt opera extratereştrilor, care şi-au lăsat astfel amprenta pe insulă.

Puma Punku

Localizat în podişurile boliviene, Puma Punku este un câmp de ruine de piatră, plin de blocuri de sculptate cu migală. O lucrare de asemenea precizie şi amploare, ar fi fost aproape imposibilă fără unelte şi maşini moderne şi cu toate acestea ruinele sunt mai vechi de 1.000 de ani. Adepţii teoriei amintite afirmă că structurile au fost construite de oameni, cu ajutorul extratereştrilor şi a tehnologiei lor avansate. Cert este că unele construcţii nu ar putea fi reproduse nici măcar cu tehnologia actuală.

Cartea lui Ezechiel

În Cartea lui Ezechiel, parte a Bibliei ebraice, un profet are viziunea unei nave zburătoare care producea foc, fum şi mult zgomot.  Adepţii teoriei extratereştrilor afirmă că vehiculul seamănă ca descriere cu navele spaţiale moderne. În loc de intervenţia divină, textul descrie mai degrabă o întâlnire timpurie între oameni şi extratereştri.

Sarcofagul lui Pacal

Pacal, a fost marele conducator al mayaşilor de la Palenque (sit arheologic aflat în sudul Mexicului de azi) în secolul al VII-lea. După moarte, a fost îngropat în interiorul unei piramide numită Templul Inscripţiilor. Capacul sarcofagului, foarte laborios sculptat, a devenit reprezentativ pentru arta mayaşă şi este menţionat ca şi una dintre dovezile ce vin în sprijinul teoriei extratereştrilor antici. Conform acestora, Pacal este figurat în interiorul unei nave spaţiale, în timpul decolării, cu mâinile pe panoul de control, un picior pe o pedală şi cu un tub de oxigen în gură.

Serialul beneficiază de contribuţia unor personalităţi de marcă dintre care îi amintesc pe Erich von Daniken, Luis Navia, Michael Cremo, Barry Downing, David Childress, Sara Seager, George Noory, Giorgio Tsoukalos, Robert Cargill ş.a.

Ancient aliens - First series (torrent)

Subtitrări

28 de comentarii:

  1. am cont pe un sit de torrenti si am vazut ca un uploader a uploadat un fisier ancient aliens si era sezonul 2 deci sunt mult mai multe

    RăspundețiȘtergere
  2. Primul episod al seriei a doua a fost lansat luna trecuta. Calitatea este insa la minim. E doar o replica comerciala, la jumatate din durata unui episod al primei serii. In opinia mea nu merita a fi vizionat.

    RăspundețiȘtergere
  3. Subiectul este unul grozav, intrebarile ridicate foarte pertinente, iar seria Ancient Aliens de urmarit.
    Astept noi episoade.

    Keep up the good work!

    RăspundețiȘtergere
  4. Multumesc! Din pacate seria a doua e pur comerciala. Durata e la jumatate, fata de prima serie iar calitatea lasa de dorit. Practic repeta ce s-a spus deja. Prefer sa raman in minte cu mesajul ultimului episod al primei serii.

    RăspundețiȘtergere
  5. veti face si sezonu 2 in romana ?

    RăspundețiȘtergere
  6. Raspunsul il aveti chiar deasupra... cititi-l !

    RăspundețiȘtergere
  7. Seria a doua a inceput deja sa fie tradusa de altcineva si subtitrarile se gasesc deja postate pe site-uri specializate. Aceasta serie nu va fi postata pe acest blog.

    RăspundețiȘtergere
  8. pai poti sa imi zici si mie un site ca nu am gasit multumesc

    RăspundețiȘtergere
  9. Matt,ce s-a intamplat cu episodul 5 - "Ancient aliens - The return"?
    Din cate vad acolo e un avertisment :"The video has been removed and is no longer available".
    Te rog mai uploadeza-l odata.
    P.S.:
    Te felicit pentru site-ul tau.
    Continua munca buna de pana acum,sunt sigur ca i-ai ajutat pe multi sa deschida ochii.

    RăspundețiȘtergere
  10. Stagevu mi-a eliminat trei filme pana acum. Nu stiu din ce motiv. Ramane valabila varianta de pe moveshare si descarcarea din torente, daca nu-mi va permite sa-l repostez. Multumesc pentru aprecieri !

    RăspundețiȘtergere
  11. Una dintre micile mele contributii...
    http://www.megaupload.com/?d=EMB7XEKF

    RăspundețiȘtergere
  12. Scuze :)
    http://www.megaupload.com/?d=PHDJIRJ9

    RăspundețiȘtergere
  13. pacat ca nimeni nu stie de romanul care scria inaintea lui Daniken...el se numeste Victor Kernbach.

    RăspundețiȘtergere
  14. dap, au blocat uploadurile si vad ca si serialele au fost sterse de pe youtube, fix cind o vroiam sa le iau jos, am reusit sa iau doar episodul pilot. nasol.....

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Contul youtube a fost inchis, e adevarat. Dar descarcarile merg la mine.

      Ștergere
    2. Multumesc pentru aceasta munca titanica... :)
      Episodul pilot pare a fi gol, se descarca, dar da o eroare la incercare de deschidere. O poti repara, Matt? Sau sa-mi spui de unde o pot descarca in mod corect?
      Multumesc! Pace si Viata lunga!
      Andrei

      Ștergere
    3. Multumesc pentru aprecieri ! Episodul pilot poate fi gasit in torrente. Am explicat pe pagina de instructiuni.

      Ștergere
  15. Doritori pentru vizionarea acestei serii de documentare mai sunt doar ca nu se mai gasesc...nici aici si nici pe iesirea di matrix, la link-ul scris mai sus...Poate ca imi scapa ceva...Oricum multumesc.

    RăspundețiȘtergere
  16. Se gasesc in torrente, asa cum am specificat pe pagina de instructiuni.

    RăspundețiȘtergere
  17. Nu v-ati uitat cu atentie pe Iesirea Din Matrix.
    Primul sezon il puteti vedea aici http://fymaaa.blogspot.ro/2010/08/stravechi-extraterestri-serialul.html . Daca vre-un episod nu mai functioneaza sa ne spuneti.
    Iar al doilea sezon aici: http://fymaaa.blogspot.ro/2012/08/stravechi-extraterestrii-sezonul-ii.html. In curand o sa punem si sezonul III.

    RăspundețiȘtergere
  18. Multumesc foarte, foarte mult. Asa cum am spus si inainte, mi-a scapat...Se pare ca se deschid toate filmele, atat sezonul unu cat si sezonul 2. Inca o data multumiri si...Succes mai departe!

    RăspundețiȘtergere
  19. Ma indoiesc ca se va opri vreun ceas, daca nu da cineva cu el de perete mai intai. Scenariile apocaliptice fac parte din strategia de manipulare globala practicata de elite. Frica ne mentine docili. Calendarul mayas marcheaza doar finalul unui ciclu si desigur initierea altuia, pare-se mult mai bun pentru noi. "Fi-le-ar calendarul aurit" !

    RăspundețiȘtergere
  20. Primiti-ma si pe mine k adept al extraterestrilor si am toata convingerea k multe din Secretul Suprem a lui Icke sunt adevarate.Eu merg si mai departe si cred k cel putin o civilizatie cu mult superioara ne priveste pe ecranele lor si fac comentarii la modelul nostru de prostie frica si rautate/exact cum am face noi din camera de zi si comutam PC-u pe camera de luat vederi din grajd cocina sau cotet s-a vedem ce face vaca aia proasta porcu ala mizerabil si gainile idioate caci asa le consideram cind de fapt ele ne hranesc si ne imbraca // La nivelul pe care tinem noi toate speciile pe care le consideram inferioare suntem tinuti si noi de reptilieni si cei ce controleaza lumea .Am putina dreptate ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Aici aveti raspunsul:
      http://antiiluzii.blogspot.com/2012/05/omul-superior.html

      Ștergere
  21. Hei Matt, m-am chinuit toata vara sa vad filmul "Oare cum ar putea arata lumea" si n-am reusit. Nu revii la sentimente mai bune in privinta subtitrarilor pe care le faci? N-a vrut nimeni sa te jigneasca. Ai facut mereu o treaba extraordinara. pentru ca sunt niste idioti care nu te inteleg si nu te apreciaza pedepsesti pe toti ceilalti?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Voi renunţa la serverul rusesc şi voi urca toat filmele fără drepturi de autor pe alte servere.

      Ștergere
  22. N-ai filmul asta: Europe’s Last Stand?

    RăspundețiȘtergere

Deși, inițial, am activat această fereastră numai din considerente anti spam, mă văd nevoit să fac unele precizări pentru cei care nu înțeleg subtilitatea noțiunii de moderare online. Mai bine zis, fiindcă este un site personal, nu poate exista nici dreptul la replică, nici cel de a comenta pe site-ul meu. Ambele sunt simple privilegii, acordate, temporar, celor care apreciază faptul că primesc, pe gratis, ceva foarte muncit și, mai ales, celor care nu folosesc un limbaj agresiv sau suburban sau care nu bat câmpii pe lângă subiect, fără a fi în temă cu postările anterioare ale site-ului. Iar comentariu înseamnă câteva fraze, nu o altă postare. De asemenea, nici comentariile la comentariul altui comentariu nu vor fi acceptate. Polemizați unde doriți, dar nu aici. Tot ceea ce nu corespunde acestor criterii va fi șters fără ezitare. Vă mulțumesc pentru înțelegere !