13 nov. 2012

Principiul puterii: Partea I - Imperiul

"Discutarea naturii imperiului american şi a drumului parcurs, până în prezent, cu majoritatea locuitorilor SUA, este întotdeauna o provocare. Recomandarea de cărţi, care explică situaţia în sine, este acelaşi lucru. Această situaţie este valabilă mai ales dacă cineva realizează că majoritatea locuitorilor SUA practic nu cunosc implicaţiile noţiunii de imperiu şi,  când le sunt explicate, sunt reticenţi în a crede că naţiunea lor poate reprezenta aşa ceva. Întotdeauna am gândit că cineva ar trebui să facă un film pentru a împlini acest ţel educaţional, fiindcă, în cele din urmă, un film este un mijloc atât informaţional cât şi de divertisment, mai ales atunci când este bine realizat. Este chiar cazul ultimei creaţii a radicalului regizor de documentare, Scott Noble, The Power Principle."

Ron Jacobs 
CounterPunch

După o pauză, nu tocmai scurtă, am revenit, aşa cum am promis, pentru prima parte a unui documentar de sinteză, The Power Principle: Part 1 - Empire, realizat de genialul Scott Noble, dintre ale cărui creaţii, sub marca Metanoia, am mai avut privilegiul de a traduce alte trei documentare excelente: Psywar, Human Resources şi Lifting the Veil, intenţionând fireşte să traduc şi următoarele două părţi, într-un viitor, sper eu, destul de apropiat.

Desigur că subiectul nu este unul nou, dar, aşa cum afirmam cândva, mă bucur că după 1989 măcar un singur lucru bun s-a întâmplat, că poate fi abordat acest subiect spinos al imperialismului american, fără a fi atacat imediat şi etichetat drept "coadă de topor comunistă".

Dacă verificaţi pagina "Cuprins" a blogului, veţi constata că n-am fost deloc timid şi am tratat acest subiect în alte nouă postări, una intitulându-se chiar aşa Imperiul american - Plaga "democratică" a planetei, fiindcă vă reamintesc că SUA este laboratorul de teste al ocultei mondiale, de unde toate "binefacerile" sclaviei capitaliste actuale sunt apoi exportate, sub masca globalismului, în întreaga lume.

Când am dat, pentru prima dată, peste cărţi dedicate acestei problematici, cu mulţi ani în urmă, trebuie să recunosc că am zâmbit fugar, aşteptându-mă la exagerări de genul celor întâlnite în filme, când orice obidit se adresează forţelor de ordine cu apelativul duios "fasciştilor", deşi, pe de altă parte, cunoscând obsesia pentru simboluri vizuale a ocultei planetare şi, mai ales, legislaţiile draconice care interziceau utilizarea de simboluri naziste, mă intriga destul de mult, pe atunci, faptul că trupele speciale americane (SWAT, FBI, DEA ş.a.m.d.) aveau tupeul de a folosi căşti aproape identice cu ale trupelor Wehrmacht sau SS, lucru subliniat, de altfel, şi în filmul Matrix al fraţilor Wachowski.

De atunci încoace, am aprofundat din plin această tematică, iar în postarea amintită mai sus am preferat să insist pe agresiunile la  scară planetară ale imperiului american, din secolul XIX, imediat după definirea mizerabilei doctrine Monroe, din 1823, ce încerca să pună stavilă lăcomiei puterilor coloniale tradiţionale, europene, aparent doar în cele două Americi, în nici un caz din motive altruiste, ci fiindcă acestea nu mai aveau loc de propria lăcomie manifestată de hrăpăreţii conducători ai nou răsăritei puteri coloniale americane.

Secolul XX l-am tratat doar enunțiativ, filmul de faţă compensând din plin şi extrem de inspirat această omisiune a mea de atunci, aşa cum vă veţi convinge dacă veţi avea răbdarea de a-l viziona în întregime şi îmi fac şi eu mea culpa, insistând pe aceste repere cronologice.

Trebuie să recunosc, de asemenea, că filmul m-a dezamăgit, puţin, prin tratarea expeditivă a loviturii de stat din România anului 1989 şi chiar şi prin apelativul "stalinist" asociat lui Ceauşescu, fiind mai mult decât evident că Noble nu stăpâneşte subtilităţile acestui subiect.

Ceauşescu poate fi considerat oricum, dar în  nici un caz stalinist, fiindcă tocmai distanţarea de politica agresivă stalinistă i-a atras "simpatia" temporară a occidentului, în anii '70, care s-a volatilizat, desigur, rapid, când acesta s-a trezit din euforie şi a realizat intenţiile murdare, globaliste, ale FMI şi Băncii Mondiale, care i-au băgat pe gât, sub masca prieteniei, credite împovărătoare,  o primă etapă a asasinării economice, în viziunea lui John Perkins, pe care-l veţi vedea şi în acest film.

Copil fiind, am realizat rapid marea minciună a celui de-al doilea război mondial şi, mai ales, a războiului rece, dând în biblioteca tatălui meu peste o carte excelentă, scrisă de un rus  L. A. Bezimenski, "Generalii germani cu şi fără Hitler", pe care o mai puteţi găsi, încă, prin anticariate.

Până la această carte nu mă confruntasem cu lăcomia abjectă a stăpânilor lumii şi nu-mi puteam explica ilogica dezvoltare a unei Germanii revanşarde şi înarmată până-n dinţi, în numai 20 de ani, dintr-un imperiu german şi altul austro-ungar în ruine la 1918 şi în condiţiile drastice ale tratatului de la Versailles, încheiat în data de 28 iunie 1919, la exact 5 ani de la asasinarea oportună a arhiducelui Franz Ferdinand.

Am deschis fireşte cartea la poze - fiţi indulgenţi, eram doar un copil - şi, cum o imagine valorează cât o mie de cuvinte, am aflat imediat răspunsul la dilema mea, din miile de tancuri şi camioane americane, „ambarcate” în nesfârşite garnituri feroviare,  care erau exportate în Germania, numai din milă desigur: doar nu erau să-şi ruineze bieţii militarişti prusaci cizmele lăcuite, mărşăluind în absenţa tancurilor.

Din nefericire, tot pozele mi-au creat coşmaruri, neputând înţelege, în inocenţa mea - din moment ce nişte şacali ca Hitler, Goebbels, Himmler sau Goring păreau să se fi sinucis, tot convenabil,  iar alţii ca Ribbentrop sau Rosenberg sau Keitel fuseseră judecaţi aspru şi spânzuraţi ca nişte criminali în masă, ce şi erau - cum o pleiadă întreagă de foşti generali germani erau prezentaţi în carte pe poziţiile postbelice de directori de corporaţii sau conducători de servicii secrete ca Reinhard Gehlen sau, de ce nu, de programe spaţiale americane, ca Werner von Braun.

M-am indignat fireşte şi mi-am pus toată speranţa în dreptatea care învinge întotdeauna - cel mai des prin decesul opozanţilor, într-un final - şi care ar fi putut fi împărţită, desigur, de vajnica poliţie internaţională, INTERPOL, creată să ne păzească pe noi, muritorii de rând, de marii criminali, voiajori peste graniţe interstatale.

Şi iarăşi eram inocent, neştiind că printre directorii INTERPOL s-au numărat şi  Otto Steinhäusl, Reinhard Heydrich, Arthur Nebe şi Ernst Kaltenbrunner, toţi generali SS în tinereţea lor zbuciumată.

Apropo, că tot veni vorba de Heydrich şi fiindcă am criticat cândva Wikipedia, în aparenta sa verticalitate strâmbă, susţinând că ridică în slăvi globalismul, mi-a sărit în ochi o frază foarte delicată, referitoare la Heinrich Himmler:

"Era cunoscut ca având bune capacităţi organizatorice şi pentru selectarea de subordonaţi extrem de competenţi, ca Reinhard Heydrich, în 1931."

Dacă vă pasionează subiectul şi doriţi să aflaţi cât de "competent" a fost Reinhard Heydrich la vremea lui, îi puteţi studia cariera de profesionist în genociduri, în calitate de şef al Gestapo şi Kripo, de fondator al unuia dintre cele mai abjecte servicii de informaţii din lume (de parcă ar exista şi alt gen), Sicherheitsdienst sau SD şi, mai ales, ca  Reichsprotektor al Boemiei şi Moraviei.

Dar, destul cu cel de-al doilea război mondial, chiar dacă istoria îşi dovedeşte ciclicitatea apropiindu-ne vertiginos de edificarea statului fascist mondial, prevăzut de George Orwell în a sa carte "profetică", Nineteen Eighty-Four (1984) - care nici nu era greu să pozeze în profet, în calitatea sa de iniţiat, ca membru al organizaţiei masonice Fabian Society.

S-a schimbat ceva în lume din 1945 şi până azi ?

Dacă veţi sesiza în film discursul nesimţit al lui Alexander Haig, alt favorit al sorţii - general, fost secretar de stat al lui Reagan, şef de cabinet pentru Nixon şi Ford şi fost secretar general al NATO - ale cărui fapte vorbesc de la sine, prin implicarea sa directă în războaiele murdare din Malvine şi Liban, veţi realiza că imperialismul american este de-a pururea la apogeu.

Un alt argument ar fi asemănarea perfectă dintre US Patriot Act, al îngălatului stupid George W. Bush, concretizat în principal prin înfiinţarea Homeland Security şi Enabling Act al lui Hitler, din 1933,  care a condus la înfiinţarea Gestapo, dar nu insist pe acest subiect, lăsând cunoscătorilor limbii engleze plăcerea de a o face singuri, urmărind acest link, de exemplu.

Cum altfel decât stat totalitar sau dictatorial sau imperialist ar putea fi definit SUA, în condiţiile în care "doctrina securităţii naţionale" - de fapt, o doctrină mafiotă, după cum susţine Noam Chomsky - contabilizează drept ameninţări directe, la adresa statului american, orice eveniment politic minor, desfăşurat într-o insulă uitată de Dumnezeu, dar nu de Ronald Reagan, ca Grenada de exemplu ?

De ce să ne mai mirăm şi să ne indignăm de crimele în masă comise de Leopold al II-lea al Belgiei şi de urmaşii lui în Congo, dacă nu uităm că această  familie  "regală"  este  încă  una  dintre creaţiile zarafilor mondiali Rothschild ?

Singurul regim socialist din lume, cel chilian al lui Salvador Allende, care contrazicea flagrant doctrina războiului rece, fiind singurul rezultat din alegeri corecte, populare şi nu impus samavolnic, cu secera şi ciocanul bolşevicilor, a fost eliminat, fără cruţare, printr-o lovitură de stat regizată de o stârpitură gen Kissinger, care nici măcar nu minte convingător în declaraţii, bâlbâindu-se ridicol, după cum veţi vedea în film.

Un alt nemernic, Robert McNamara, fost secretar al apărării sub Kennedy şi Johnson şi unul dintre principalii instigatori ai războiului din Vietnam, se dă singur de gol, fiindcă nici măcar nu se poate debarasa de limbajul de lemn masonic, aruncându-ne drept în faţă stupida lor "ordine răsărită din haos", vorbind penibil despre aberaţia unor "anumite metode dictatoriale aplicate într-un cadru democratic" şi considerându-l pe criminalul general Suharto ca pe un exponent mondial al unei administraţii în spiritul noii ordini.

Mai aveţi cumva dubii ce ne aşteaptă, dacă se va ajunge să fie edificată această nouă ordine mondială, glorificată de politicieni, iezuiţi şi cămătari internaţionali, căreia până şi un papă, Ioan Paul al II-lea, i-a dedicat un întreg discurs de An Nou, în 2004 ?

Datorăm banilor familiei sataniste Rockefeller apariţia unei monstruozităţi, IG Farben, singurul concern condamnat vreodată în istorie pentru crime de război, care, în loc să fie şters de pe faţa Pământului, practic a fost dezmembrat în firmele care-l şi creaseră iniţial:  BASF, Bayer, Hoechst.

Nu vă amăgiţi singuri că aceste creaţii ale iadului şi-au încetat maşinaţiunile criminale, fiindcă tot lor le datorăm, astăzi, apariţia de vaccinuri şi aşa-zise medicamente, letale, şi, mai presus de toate, crearea celui mai bun instrument al politicilor eugenice, Codex Alimentarius, care derivă din practici alimentare asasine experimentate în imperiul austro-ungar între  1897 şi 1911, perfectate de criminalii nazişti de război, Fritz Ter Meer şi Hermann Schmitz.

Fritz Ter Meer, fost membru al consiliului de administraţie al IG Farben, administrator al lagărului Monowitz, un satelit al Auschwitz şi care a fost acuzat de decesul a 25.000 de prizonieri de război, prin muncă forţată la fabrica Buna Werke, judecat şi condamnat la Nuremberg, a fost eliberat după numai 3 ani şi numit preşedinte al Bayer AG.

Hermann Schmitz, fost administrator al BASF şi bun prieten cu Rockefeller-ii, preşedinte al IG Farben în tot timpul războiului, după numai 4 ani de închisoare este eliberat şi numit membru în consiliul de administraţie al Deutsche Bank din Berlin şi preşedinte onorific al Rheinische Stahlwerke AG.

De altfel, există numeroasă mărturii care-l plasează şi pe Karol Wojtyla Katz - cunoscut lumii ca papa Ioan Paul al II-lea şi recunoscut până şi de CNN ca fiind evreu, după mamă, desigur - în funcţia de chimist principal la IG Farben, responsabil de producţia de gaz Zyklon B pentru lagărele de concentrare şi care s-a refugiat sub pulpana ocrotitoare a unei organizaţii nu mai puţin criminale, biserica catolică, pentru a scăpa de acuzaţii.

Nu vă întristaţi, fiindcă nici actualul papă nu este mai breaz, ce-i drept, ca tânăr nazist, entuziast membru al Hitlerjugend (după cum vedeţi în imagine) sau, dacă vreţi, în calitatea sa de prefect, încă din 1981, al "Congregaţiei pentru doctrină şi credinţă" a bisericii catolice, adică buna şi străvechea noastră Inchiziţie, căreia i-au inventat o nouă denumire în 1965, mai puţin belicoasă, dar n-au avut măcar un minim de bun simţ să-i schimbe şi sediul, fiindcă funcţionează, încă de la 1588, în acelaşi "Palat al Sfântului O(ri)ficiu", din incinta Vaticanului.

Veţi avea surpriza de a vedea confirmat în film, un zvon aproape mitic, al împărţirii sferelor de influenţă, la conferinţa de la Yalta, în 1945, între Stalin şi buldogul cu trabuc, Winston Churchill, pe o simplă bucată de hârtie, pe care ţări şi popoare au fost hărtănite, la propriu, procentual.

Dacă vă va mira, cumva, atitudinea malefică a ducelui de Malborough, "marele", tot la propriu, laureat pentru literatură al premiului dinamită, vă invit să (re)vedeţi filmul consacrat familiei Rothschild, care-l identifică pe tatăl lui Winston Churchill, lordul Randolph Churchill, ca pe unul dintre slugoii bine plătiţi ai Rothschilzilor.

Din nefericire, România a fost una dintre ţările cele mai afectate de acel târg al Satanei, de la final de război, care ne-a lăsat cu arme şi bagaje în custodia georgianului asasin, Stalin şi a complicilor lui cominternişti, ale căror odrasle conduc şi astăzi această naţie năpăstuită, în care, vorba lui Milton Friedman, tot ce există trebuie să aibă doar preţ şi în nici un caz valoare, fiindcă "[...] în această lume, care respiră Comerţ prin toţi porii săi, nu e loc de nimic altceva, decât cu riscul distrugerii psihice sau chiar fizice a persoanei [...]", cum tare bine sublinia Ioan Petru Culianu.

"Este un paradox faptul că fiecare dictator s-a căţărat la putere pe scara libertăţii de exprimare. Imediat ce a obţinut puterea, fiecare dictator a suprimat libertatea de exprimare... exceptând-o pe a lui, desigur."

Herbert Hoover
47 de comentarii:

 1. chr ieri ma gindeam de ce nu mai scrii

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Am explicat la rubrica aia de atentie ca m-am retras. Dar am dat peste acest documentar de sinteza si merita sa fie tradus.

   Ștergere
 2. Principiul puterii: Partea I - Imperiul foarte bun documentarul,mulțumesc deasemenea pentru poziția dvs. față de ”realitățile” zilelor noastre și pentru viziunea asupra ”videcării”acestui flagel care ne înconjoară și care ne ține ocupați zi de zi cu știri și informații anoste,îndepărtându-ne de fapt de la esențial...
  Să de-a D-zeu spre mai bine,că e SINGURUL în care ne mai putem pune speranța !!!
  FELICITĂRI ,deasemenea pentru munca pe care o faceți și pe care-o transmiteți pe acestă cale !

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Va multumesc foarte mult pentru aprecieri si pentru gandurile bune. Pozitia mea in aceasta problema incearca sa se mentina cat mai aproape de verticalitate :).

   Ștergere
 3. Bine ai revenit dragul nostru Marian. Multumim pentru traducere si te imbratisam cu drag! Ne-ai lipsit ...

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Bine v-am regasit :). Urmeaza si articolul. Azi sau maine.

   Ștergere
 4. Matt , esti un om remarcabil !!! Sanatate fizica si psihica-ti doresc !!!

  RăspundețiȘtergere
 5. Bine ai revenit .Nu am incetat sa accesez blogul in speranta ca o vei face :) .

  RăspundețiȘtergere
 6. Buna seara

  Am parcurs in linii mari acest articol.. dar am o intrebare fata de o remarca pe care am citit-o de mai multe ori (nu neaparat aici): care este interesul, acestei grupari care "ne conduce" din umbra, sa decimeze populatia? Cine ar mai lucra pentru ei? Posibil ca intrebarea sa va para naiva, dar sper sa da-ti dovada de intelegere..

  Multa sanatate

  RăspundețiȘtergere
 7. Nu sunteti naiv. E greu de crezut ca acesti indivizi doresc exterminarea noastra si ca fac totul cu intentie, chiar daca in secolul trecut au provocat, prin razboaie si regimuri dictatoriale, moartea a sute de milioane de oameni. Ca sa va pot raspunde, pe larg, ar trebui sa scriu o postare numai pe aceasta tema. In principiu, fiindca reprezinta doar 2-4% din populatia lumii, ei considera ca vom fi mult mai usor de controlat daca ne vor reduce drastic numeric si au avansat cifra "ideala" pentru ei, de 500 de milioane de oameni pe intreaga planeta, valoare pe care v-o pot confirma imaginile si descrierile asa-zisului monument New Age, Georgia Guidestones, pe care le puteti gasi pe internet. Primul din cele 10 "postulate" inscrise in piatra, deci cel mai important pentru ei, este urmatorul "Maintain humanity under 500,000,000 in perpetual balance with nature." In traducere, dincolo de ipocrizia ecologica, ar insemna "Mentinerea omenirii sub valoarea de 500.000.000, in echilibru perpetuu cu natura." In opinia acestor sacali nesatui, noi suntem parazitii planetei, care afecteaza natura si nu ei, cu toate corporatiile lor lacome.

  RăspundețiȘtergere
 8. Exista cumva si anumite documatare care au analizat in detaliu acele case regale, legaturile de sange/rudenie, conotatiile acestora din sfera: religioasa-politica-economica, ce dainuie de foarte mult timp?
  Despre aceasta casta decazuta s-a amintit in cateva documetare dar in treacat de: David I., Michel T. etc. etc.


  >Buburuza ofuscata<

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Ati reusit sa vedeti toate documentarele de aici si de pe blogul http://fymaaa.blogspot.ro/ si nu sunteti multumita de diversitatea informatiilor ? :)
   Incercati sa cititi de exemplu David Icke - Bloodlines of the Illuminati ! Se gaseste in format pdf pe net.

   Ștergere
 9. Buna alegere pentru revenire, chiar daca este doar pe durata acestui documentar.
  Stiam de perioada de anarhie din Spania si Grecia , dar nu si de cea din Italia.Dupa cum spune Chomsky in acest documentar si Grof intr-un interviu (si probabil multi alti oameni lucizi) anarhia a fost insidios asimilata haosului,violentei,atentatelor cu bombe, astfel incat oamenii sa-si caute iluzia de siguranta si confort in inchisorile psihice si fizice cladite de baietii destepti.
  Cat despre cele doua ingrediente necesare initierii redresarii noastre (eliminarea tuturor partidelor politice şi a tuturor sistemelor monetare) eu as plusa cu disparitia fortelor de represiune care au dovedit cu brio ca nu sunt decat niste calai incapabili macar de a mima compasiunea , specializati in bataia si tortura semenilor lor.
  Cat despre documentar, poate ca ar fi fost bine daca inserau 15 minute si despre neocolonizarea din Balcani, mai ales ca avem exemplul elocvent in Romania, unde s-a ruinat agricultura ,industria si identitatea , dar avem drapel ,presedinti marioneta si cumparam tot ce exportam , dar la preturi mai mari si cu fundita.
  Zile frumoase iti doresc

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Nu este numai pe durata acestui documentar. Astept din partea lui Noble un e-mail, in momentul in care va scoate noul sau film, pe un subiect extrem de incitant. Si poate ca vor mai fi si alte documentare fascinante. Comportamentul fortelor de represiune este dictat de cei care detin averile, deci tot la bani si sisteme monetare revenim. Cat despre Romania, asa cum am afirmat, nici chiar Noble nu s-a documentat. Poate voi face eu un film, candva, numai pe aceasta tema. Astept din partea unui binevoitor un ghid de editare video :) si atunci cand voi fi pregatit voi incepe sa lucrez la scenariul in sine.

   Ștergere
 10. Am stiut ca nu ti-ai consumat cuvintele si dorinta de a aduce un beneficiu lumii cu lumina si cunoastere. Ma bucur ca inca iti pasa si speri. Nu esti singur!
  Succes si pace!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Multumesc pentru urari ! Desigur ca-mi pasa, dar gasesc tot mai putine ilustrari vizuale ale temelor pe care le-as dori eu sa fie abordate. Si fara sa incalc drepturi de autor :). Am suficienti dusmani si fara asta.

   Ștergere
 11. Permite'mi sa te dojenesc. Am asteptat cam mult.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. :) Da, dar motivat. Dupa cum i-am raspuns lui Criss si lui Ostap.

   Ștergere
 12. URAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA .........AI REVENIT........URAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA..TE SALUTA AYAN

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Salut Ayan :). Ma apuc iar de radio. Nu stiu daca voi mai avea timp de filme.

   Ștergere
 13. partea a doua cand o putem vedea?

  RăspundețiȘtergere
 14. am citit mai sus de fymaa.blogsport.ro care m-a condus la misiunea anglo-saxona de bill ryan.m-a pus pe ganduri tinand cont ca razboiul dintre israel si iran tocmai ce este de actualitate.in fn este alta discutie.multumim pt munca depusa

  RăspundețiȘtergere
 15. Cu placere. Sa speram ca acel "razboi" se va rezuma numai la amenintari belicoase si nu la actiuni concrete de lupta.

  RăspundețiȘtergere
 16. salut matt.as vrea sa te intreb ce parere ai de conspiritus remake.banuiesc ca l-ai vazut.

  RăspundețiȘtergere
 17. Nu l-am vazut, fiindca m-am cam saturat de Illuminati si Bohemian Grove si Skull&Bones s.a.m.d

  RăspundețiȘtergere
 18. Am dat un search pe site dupa numele doamnei Elena Niţă Ibrian si nu am gasit nimic. Ma gandeam ca dupa atatea articole si filme traduse pe tema hranei sau sanatatii probabil ai aflat despre ea. Cred ca merita din plin un articol sau macar o mentiune din partea ta.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Cand se va face un documentar despre ea, in limba engleza, il voi traduce si voi scrie si un articol. Pana atunci, romanii pot citi despre ea pe net, in propria limba. Nu ridic osanale nimanui. Multumesc de sugestie, totusi !

   Ștergere
 19. Mulțumiri!

  Bine ai revenit, și sper să postezi mai des documentare.

  Eu le-am luat de-aici și le-am upload-at pe un tracker din Rep. Moldova, cu mulțumirile de rigoare. Cu toate că frații noștri de peste Prut preferă filmele dublate, în limba rusă. Dar astea ale tale, cu subtitrări, au fost bine primite.

  Sper să nu te oprești la astea două!

  Numai bine!

  RăspundețiȘtergere
 20. Ma bucur sa va fiu si voua de folos, fratilor de peste Prut. Poti prelua de aici tot ce doresti, cu indicarea sursei, fireste. Din pacate din cauza radio nu mai am timp si de traduceri.

  RăspundețiȘtergere
 21. ceea ce faci tu aici, ca articole mai ales si munca de a traduce aceste informatii, este extraordinar!... tin sa intru si eu in randul celor ce iti multumesc pt. asta!
  daca putem spune ca valoarea personala se masoara prin valoarea "lucrurilor" pe care le oferi in viata asta, atunci cu siguranta pot spune, cu toata convingerea, ori de cate ori te citesc ... am intalnit si romani valorosi !
  Dumnezeu sa te ajute, in absolut toate incercarile tale! si sa-ti fie alaturi, la tot pasul.
  analisza.

  RăspundețiȘtergere
 22. Randul celor care mi-au multumit nu este foarte lung, dar esti bine primita in el. Ma bucur ca ai ajuns sa apreciezi informatia pe care am prezentat-o, in timp, pe acest blog. Inseamna ca te numeri printre "cei care mai cred in puterea cuvantului scris" asa cum declaram in descrierea blogului. Dumnezeu sa te ajute si pe tine Analisza !

  RăspundețiȘtergere
 23. da :), ma numar printre cei, putini inca poate, care s-au trezit datorita acestei puteri, a cuvantului scris ... si pentru asta in primul rand iti multumesc ! am descoperit relativ de curand blogul tau si modul tau de-a scrie, puterea da, pe care ai pus-o in articolele / cuvintele tale au penetrat , pt prima data recunosc :), ceatza groasa de neancredere si indiferenta ... pt. ca orice am spune, nu este suficient sa scrii cuvinte ca sa le dai si putere ... :) ... mai este cred nevoie de multe alte ingrediente cu care sa amesteci cuvintele astea, pt a le transforma in Informatie - credibila si de valoare.
  dar da, articolele tale cu siguranta au o anumita putere. ... puterea unui sunet vibrant de trompeta , care ne spune, clar si impartial, SA NE TREZIM !!!... tot respectul meu pt. stradania si reusita de a face asta !!!!
  Ana.lisza

  RăspundețiȘtergere
 24. Majoritatea oamenilor au uitat sa citeasca sau, mai rau, n-au stiut niciodata. Si nu ma refer la a citi ziarul sau etichetele de pe sticle. Deci, da, sunt foarte putini cei care prefera aceasta forma de livrare a informatiei, mai ales ca nu este implicata nici o telecomanda in acest proces. Spalarea creierelor a fost foarte eficienta tocmai prin a induce dezbinare, implicit neincredere si, mai ales, indiferenta, starpind empatia. Eu nu sustin ca ofer informatie de valoare, ci doar una alternativa menita sa ridice semne de intrebare si sa suscite curiozitatea si dorinta de a verifica validitatea informatiei. Valabil pentru cei care nu sunt, fireste, complet anesteziati deja. E clar ca nu te numeri printre cei din urma "Ana.lisza" si iti multumesc pentru aprecieri si incredere !

  RăspundețiȘtergere
 25. Ceea ce faci tu aici, ca articole mai ales si munca de a traduce aceste informatii, este extraordinar!... tin sa intru si eu in randul celor ce iti multumesc pt. asta!

  Sarbatori Fericite!

  RăspundețiȘtergere
 26. Cu placere ! Sarbatori fericite si tie !

  RăspundețiȘtergere
 27. Foarte interesant este acest articol, felicitari pentru traducere!

  RăspundețiȘtergere
 28. Articolul imi apartine. Probabil ca te referi la subtitrare, care si ea imi apartine. Multumesc oricum !

  RăspundețiȘtergere
 29. Ms pt film , am postat o intrebare , daca ai cumva sub si la celelalte 2 parti sau cand o sa le postezi pentru ca am ramas f. curios.

  RăspundețiȘtergere
 30. Daca as fi tradus si celelalte doua parti, ar fi aparut alte doua postari si as fi postat subtitrarile pe site-urile mentionate pe pagina de instructiuni.

  RăspundețiȘtergere
 31. De la o doamna, adepta a teoriilor conspirationiste, am primit adresa blog-ului dumneavoastra si din curiozitate am citit acest articol. Vreau sa va felicit, in primul rand, pentru maniera in care scrieti. Aveti darul de a aseza pe hartie cuvinte ce au puterea sa te transpuna in anumite locuri si portinuni de timp, transmiteti emotie. Dar ma tem sa nu sunteti suficient de obiectiv. Este adevarat ca au fost razboaie, genociduri si rautati pe aceasta lume dar au inceput cu mult inainte sa se gandeasca cineva, macar, la notiunea de mason. Oamenii in preistorie se omorau intre ei. Rautate exista in aceeasi masura in care exista si bunatate, daca nu, chiar mai multa, pentru ca unii o considera mai benefica. Oamenii sunt slabi, ignoranti, nu au puterea sa isi recunoasca vina, tot raul asta nu vine de la 10-1000 de oameni sau o organizatie doua. Vine din NOI. Si este numai si numai vina noastra pentru ca suntem slabi, rai si multe altele. Iar cazul particular al Romaniei......trebuie sa incetam sa ne mai gasim scuze! Ba ca au fost romanii, ba ca turcii, au disparut astia dam vina pe britanici si nemti....dar nu ne ajung aia asa ca dam vina si pe americani. Dar noi nici macar nu suntem capabili sa ne tinem nenorocita asta de tara in frau! Suntem niste socialisti tampiti si egoisti care vor baga tara in faliment. Si este doar vine noastra ca luam credite cu buletinu, ca permitem oamenilor precum Diaconescu sa apara la TV sa spele creiere, ca votam aceiasi corupi in parlament si ca nu ne cunoastem drepturile. Suntem de vina TOTAL. NOI nu masonii si nimeni altcineva!

  RăspundețiȘtergere
 32. Respect opinia dumneavoastra. Dar ati tras concluzii subiective si total nedocumentate, parcurgand o singura postare si va anunt ca acest blog, transpus intr-un document word, are peste 400 de pagini. De aceea nu aveti habar de imaginea de ansamblu. Am spus-o si o repet numai pentru uzul dumneavoastra de aceasta data, desi nu accept polemicile cu nimeni, ca masoneria este doar una dintre formele de manifestare ale puterii acelorasi elite care ne conduc din zorii civilizatiei umane. Si tot de atunci, au aplicat principiul lor de aur de "ordine din haos" sau "dezbina si stapaneste" daca vreti, care implica obligatoriu, printre altele si incurajarea violentei native umane. Va mai fac o favoare totusi: inainte de a blama oamenii, va rog sa va documentati singura despre o societate de vis, care a existat cu numele de "confederatia iroqueza" sau "iroquois confederacy", daca vreti, despre care nu am apucat sa scriu un articol, desi veti gasi informatii partiale in filmul si postarea despre Efectul Canar. Veti constata ca oameni aproape contemporani cu noi, catalogati drept salbatici, deci foarte aproape ca nivel de "civilizatie" de cea din zorii omenirii, au putut dezvolta cea mai democratica societate cunoscuta vreodata, care a fost desigur atacata cu salbaticie fiindca dadea un exemplu prost omenirii, careia i se pregatise jugul murdar al asa zisului capitalism sau democratie capitalista, in fapt o oligarhie nobiliar/bancara.

  RăspundețiȘtergere

Deși, inițial, am activat această fereastră numai din considerente anti spam, mă văd nevoit să fac unele precizări pentru cei care nu înțeleg subtilitatea noțiunii de moderare online. Mai bine zis, fiindcă este un site personal, nu poate exista nici dreptul la replică, nici cel de a comenta pe site-ul meu. Ambele sunt simple privilegii, acordate, temporar, celor care apreciază faptul că primesc, pe gratis, ceva foarte muncit și, mai ales, celor care nu folosesc un limbaj agresiv sau suburban sau care nu bat câmpii pe lângă subiect, fără a fi în temă cu postările anterioare ale site-ului. Iar comentariu înseamnă câteva fraze, nu o altă postare. De asemenea, nici comentariile la comentariul altui comentariu nu vor fi acceptate. Polemizați unde doriți, dar nu aici. Tot ceea ce nu corespunde acestor criterii va fi șters fără ezitare. Vă mulțumesc pentru înțelegere !