30 dec. 2010

Profeţiile maya şi cercurile din lanuri - conexiuni extraordinare

"Calendarul Maya se află în centrul unui fenomen cultural. Pentru unii 2012 va fi sfârşitul lumii; pentru alţii, aduce promisiunea unui nou început şi tot pentru alţii, 2012 reprezintă explicaţia pentru unele realităţi tulburătoare - precum schimbările climatice - care par să fie scăpate de sub control, din motive necunoscute."

The New York Times,
1 Iulie, 2007Ca un ultim cadou de An Nou vă ofer acest mini documentar, multi premiat - International UFO Congress EBE Awards, Best Documentary, Best Historical Documentary and Peoples Choice Award - realizat de Jaime Maussan, moderatorul unei emisiuni OZN, difuzată la televiziunea mexicană în ultimii 20 de ani, într-un interval de audienţă maximă, care a descoperit că mesajele codificate în aşa-zisele "cercuri din lanuri", din ultimii ani, poartă semnătura enigmaticei civilizaţii mayaşe, părând a indica, de asemenea, spre mult disputatul an 2012, când Kukulcan - sau Quetzalcoatl al aztecilor - va reveni printre noi.

Ce vor să spună, oare,  toate aceste simboluri, despre care mulţi oameni şi din ce în ce mai mulţi savanţi încep să creadă că reprezintă un sistem structurat de coduri, acoperind vaste intervale istorice şi chiar spaţiale ?

În ultimii ani, cu sprijinul tehnologiei informatice tot mai avansate şi a muncii asidue a tot mai multor cercetători străluciţi, s-a reuşit conectarea multor puncte ale marii enigme numită antichitate, descifrându-se mesaje ce par să prezică un viitor deosebit de luminos al planetei, prin intrarea într-o nouă Epocă de Aur şi confirmarea originilor extraterestre ale umanităţii.

După ce au prezis corect explozia de lumină a Cometei Holmes 17P, din octombrie 2007, când şi-a amplificat emisia de lumină cu un factor de 500.000, devenind, pentru scurtă vreme, cel mai mare obiect din sistemul solar, vizibil chiar cu ochiul liber, se presupunea că aceşti creatori invizibili de cercuri în lanuri îşi vor îndrepta atenţia spre evenimente astronomice apropiate de data de 21 decembrie, 2012.

Două astfel de imagini par a confirma, direct, evenimente astronomice ce vor avea loc atunci, cel de la Waylan's Smithy din 2006 - care sugerează că razele unei puternice explozii, din adâncul spaţiului, vor atinge Terra cam prin martie 2013 - şi cea de la West Kennett din 2006 - sugerând că puternice emisii energetice, emanând din centrul galaxiei, vor ajunge pe Terra cam pe 14 decembrie 2012, la vreme de lună nouă şi în prezenţa unei comete, în interiorul sistemului nostru solar.

În ultima vreme, activitatea de decodare a misterelor acestor figuri din lanurile britanice pare să fi făcut un puternic salt înainte, dar cu toate corelaţiile, evidente, cu unele evenimente astronomice, precum cometa amintită mai sus sau impactul lui Shoemaker-Levy cu Jupiter, din 1994, comunitatea academică rămâne la fel de încremenită într-o ignoranţă  agresiv-sfidătoare, de sorginte inchizitorială, triada fiind completată de slugarnica mass media şi, desigur, guvernele.

Din nefericire nu puţini sunt scepticii care continuă să afirme şi să întrebe: "Asta este imposibil ! Cum este posibil ca sute de oameni să cunoască aceste rezultate, doar la modul privat, fără ca nici unul dintre aceste importante fapte să nu fie difuzate în principalele mijloace mass media, unde ar putea fi studiate de toată lumea, în condiţiile în care informaţia de pe Internet este nesigură şi contradictorie ?"

Naivitatea marii majorităţi a oamenilor este aproape fără limite, când mai cred că o industrie profilată în întregime pe pâine şi circ - pentru care sunt importante doar tacticile de intimidare, reclama făcută celor mai incompetente fiinţe, politicienii şi cel mai proaspăt scandal, cu cât mai abject şi mai penibil, cu atât mai bine - poate da dovadă de o integritate pur şi simplu incompatibilă cu raţiunea ei de a fi.


Filmul de faţă răspunde magistral neîncrederii şi indiferenţei, prin cercetările făcute de o echipă compusă din Winston Keech, Gary King şi Terje Toftenes (realizatorul incitantului documentar, The Day Before Disclosure, postat deja pe acest blog), care au filmat apariţia, din senin, a unei figuri de peste 300 de metri lungime, în East Field, lângă Avebury, în noaptea de 7 iulie 2007.

Care a fost reacţia mass media ?

În timp ce un manelist cu dantură de rechin pensionar poate face furori, de exemplu, etalându-şi fizicul prin revistele franceze, de parcă ar fi altceva decât o infamă nonvaloare a acestei lumi, un eveniment poate epocal, ce înlătură multe dintre dubiile aruncate de mistificatorii Doug Bower şi Dave Chorley asupra originii cercurilor din lanuri, s-a bucurat de notă succintă într-un ziar local din Wiltshire şi de o şi mai mică menţiune pe un website regional al BBC.

Jaime Maussan

Fără efortul meritoriu al acestui jurnalist de excepţie, care este Jaime Maussan, ce a avut iniţiativa concretizată în acest mini documentar, era foarte posibil ca această descoperire să se scufunde în uitare.

Un aspect poate neaşteptat al fenomenului este "conexiunea maya",  unele dintre figurile ce apar anual preluând parcă vechi teme din mitologia maya şi cea aztecă."Când savanţii europeni au început să decodifice anticele hieroglife maya, unul dintre primele succese a constat în înţelegerea sistemului numeric utilizat de mayaşi, a sistemului lor de calendare, bazate pe mişcările aparente ale Lunii, Soarelui sau planetei Venus. Pe scurt, matematica şi ştiinţa au furnizat fundaţia unei noi forme de comunicare, aşa cum savanţii SETI prezic că se va întâmpla în cazul comunicaţiilor interstelare."
www.seti.org, "Decodarea E.T. în căutarea unei pietre Rosetta, cosmice"

 Calendarele solar-venusiene folosite cu multă vreme în urmă de ambele civilizaţii meso-americane, Maya şi Aztecă - laolaltă cu faimosul lor calendar pe termen lung - au apărut recent în lanurile engleze, fie lângă Silbury Hill, în 2004, fie lângă Woolstone Hill, în 2005, remarcabilă fiind apariţia lor într-un moment semnificativ, chiar la finalul unui ciclu Maya, de 5.125 de ani.

Calendarul lung, se încheie la 21 decembrie, 2012, marcând finalul celei de-a cincea epoci solare, începută pe 13 august 3114 î.e.n., în timp ce calendarul solar-venusian se va termina pe 28 martie 2013, marcând finalul ciclului de 52 de ani, început pe 10 aprilie 1961 şi, totodată, intrarea în cel de-al şaselea ciclu solar, de peste 5.000 de ani.

Mayan prophecies and crop circles ... link2

12 comentarii:

 1. La multi ani , cu impliniri si cu aceeasi inima mare!

  RăspundețiȘtergere
 2. Multumesc Maria !
  La multi ani si multa sanatate, tie si familiei !

  RăspundețiȘtergere
 3. placut cadou, insotit de Abba. Multumesc!La multi ani!

  RăspundețiȘtergere
 4. Iti doresc ca in anul ce vine, viata sa-ti fie o continua sarbatoare. La multi ani!

  RăspundețiȘtergere
 5. Multumesc mult Terra Ioana !
  Sa fii fericita !

  RăspundețiȘtergere
 6. La Multi Ani!

  ...deci nu se poate descarca decit daca faci abonament la site-ul respectiv??

  RăspundețiȘtergere
 7. La multi ani !
  Doar stagevu permite descarcarea gratuita, alte servere nu. Stagevu este blocat. Cand va reveni voi posta filmele si acolo. Cititi pagina de instructiuni, ca sa invatati cum sa descarcati totusi, orice film de pe net, indiferent unde e postat.

  RăspundețiȘtergere

Deși, inițial, am activat această fereastră numai din considerente anti spam, mă văd nevoit să fac unele precizări pentru cei care nu înțeleg subtilitatea noțiunii de moderare online. Mai bine zis, fiindcă este un site personal, nu poate exista nici dreptul la replică, nici cel de a comenta pe site-ul meu. Ambele sunt simple privilegii, acordate, temporar, celor care apreciază faptul că primesc, pe gratis, ceva foarte muncit și, mai ales, celor care nu folosesc un limbaj agresiv sau suburban sau care nu bat câmpii pe lângă subiect, fără a fi în temă cu postările anterioare ale site-ului. Iar comentariu înseamnă câteva fraze, nu o altă postare. De asemenea, nici comentariile la comentariul altui comentariu nu vor fi acceptate. Polemizați unde doriți, dar nu aici. Tot ceea ce nu corespunde acestor criterii va fi șters fără ezitare. Vă mulțumesc pentru înțelegere !