8 dec. 2010

Ziua dinaintea dezvăluirii - actualitatea fenomenului OZN

Cu acest documentar, The Day Before Disclosure, norvegienii de la New Paradigm Films dovedesc, încă o dată, dacă mai era necesar, că luciditatea şi onestitatea cinematografică, atunci când subiectul este unul atât de sensibil ca fenomenul OZN, nu a fost niciodată apanajul "vedetelor" cinematografiei mondiale, înregimentate, în fapt, în tabăra "scepticilor" bine plătiţi sau recompensaţi cu onoruri.

"Noi, cei de la New Paradigm Films, ne numărăm printre milioanele de oameni, din lumea întreagă, care suntem mai mult decât convinşi că omenirea se află în pragul unei schimbări majore, la nivel social, biologic şi spiritual.

Dar recunoaştem, de asemenea, necesitatea stringentă a largii difuzări a informaţiei, privind subiectele cheie ale acestei transformări.

Scopul nostru este de a produce filme ce vor acoperi câteva dintre aceste subiecte şi de a le pune la dispoziţia cât mai multor oameni din întreaga lume..."

afirmă membrii companiei, pe propriul site şi trebuie să recunosc că nimic din ce am vizionat nu le dezminte spusele.

Terje Toftenes, a fost, cândva, angajatul Norwegian Broadcasting Corporation, NRK, dar ultimii 25 de ani din viaţă şi i-a dedicat producerii, independente, de filme promoţionale şi educaţionale.

În 2006 a fondat New Paradigm Films, o mini companie ambiţioasă formată doar din trei persoane,  ca urmare a interesului, în plină creştere, al publicului, pentru domeniile noii ştiinţe, spiritualităţii şi filozofiei, dorindu-şi, în timp, să pună bazele unui catalog de filme informative de mare calitate şi reuşind să producă, până în prezent, alte două documentare, unul dedicat "cercurilor din lanuri", iar celălalt, desigur, unui fenomen naţional descris parţial şi în documentarul de faţă, al portalului Hessdalen.

Fiul său, Truls Toftenes, autorul scenariului, este totodată şi un talentat solist vocal, melodia de la finalul documentarului fiind interpretată de el şi de formaţia pe care o conduce, Rover.


Editarea video îi aparţine celei de-a treia persoane din companie, Ragnhild Loke, fostă profesoară şi actuală practicantă a terapiei regresive.Filmul este efectiv de clasă mondială, excelent produs, cu un scenariu foarte inspirat, care acoperă integral subiectul şi cu o imagine de excepţie.

Lista personalităţilor intervievate este considerabilă: Richard Dolan, Bob Dean, Steven Greer, Milton Torres, Stephen Basset, Edgar Mitchell, Peter Robbins, Nick Pope, Michael Salla, Linda M. Howe, Stanton Friedman ş.a., fiecare dintre cei enumeraţi, fiind recunoscuţi, pe plan mondial, ca autorităţi în domeniu.


Fenomenul OZN a generat o literatură şi o filmografie extrem de vastă şi, dincolo de latura documentară, a aprins imaginaţia cineaştilor şi a condus practic la apariţia unor seriale SF ce au încântat generaţii de-a rândul: Star Trek, Star Wars, Stargate, Battlestar Galactica, Babylon 5 ş.a.m.d.


În tabăra detractorilor s-au situat întotdeauna guvernele, savanţii şi mass media, care au acţionat ca cenzori absoluţi, începând cu marea mistificare post Roswell, din iulie 1947, motivaţiile fiind extrem de complexe, multe dintre ele fiind subliniate în film, dar care pot fi sintetizate, până la urmă, în opinia mea, prin "menţinerea monopolului puterii materiale".

Merită amintit, printre altele, mai în amănunt, rolul murdar jucat de mass media în ridiculizarea fenomenului OZN, prin exemplul dat de unul dintre cele mai abjecte tabloide americane, National Enquirer, etalonul lipsei de scrupule a jurnaliştilor venali.


În 1906, un imigrant italian de 15 ani, Generoso Papa, rebotezat Gene Pope pe Insula Ellis, păşeşte pe pământ american cu doar 13$ în buzunar, devenind, până la 25 de ani, primul milionar italo-american.

Averea lui a fost agonisită "onorabil", prin contractele de pavare a Manhattan-ului, câştigate de firma sa producătoare de ciment, Colonial Sand & Stone, datorită protecţiei naşului său mafiot, Frank Costello (Francesco Castiglia), capul familiei Luciano (ulterior Genovese) care îi şi botează cel de-al treilea copil, pe Gene Pope Jr.


Relaţia dintre Mafie si CIA (fosta OSS), datează cel puţin din vremea războiului, când Lucky Luciano a favorizat debarcarea americană din Sicilia, din iunie 1943.

Este deloc surprinzător faptul, în acest context, că finul unui cap mafiot al familiei Luciano, Gene Pope Jr. ajunge ca, în 1951, la un an de la moartea tatălui său, să se mute la Washington şi să fie recrutat de CIA, divizia de război psihologic, departament specializat în propagandă şi spălarea creierelor.

Gene Pope Jr. cumpără tabloidul în 1952, printr-un împrumut căpătat de la naşul său, Costello, explicaţia orientării, în timp, a acestei fiţuici, fiind acum clară.

Tabloidul a dus o campanie furibundă, vreme de ani de zile, negând existenţa Mafiei, pe care o prezenta ca pe un mit, atacând violent orice adversar al CIA, pe pricipiile găunoase ale luptei anti comuniste sau sub pretextul securităţii naţionale şi, desigur, legat de subiectul nostru, ridiculizând în masă fenomenul OZN, sub masca unei promovări caricaturale.

Documentarul face referire la dovezi acumulate în peste 60 de ani, oriunde pe glob, prezenţa extraterestră pe planetă ne mai fiind de multă vreme însoţită de cuvântul "dacă", ci mai degrabă de "cine", "de ce" şi "de unde", tot mai mulţi oameni - probabil peste 50 % din populaţia planetei - devenind conştienţi, peste ani, că nu suntem şi nu am fost niciodată singuri, în acest Univers infinit.

O privire aruncată asupra istoriei antice şi relicvelor ei conduce la aceeaşi concluzie, iar noua ştiinţă - prin intermediul fizicii cuantice şi a cosmologiei - defineşte un nou concept al realităţii, în care viaţa inteligentă în Univers predomină, mai mult ca sigur, iar călătoriile spaţiale nu mai au nici un fel de bariere teoretice.


Dar, cum superb sublinia Bob Dean, "cea mai grozavă poveste din istorie" este încă ţinută secretă de către cei ce deţin puterea materială, cămătarii, îngroziţi că vor pierde controlul asupra unei omeniri din ce în ce mai conştientă de propriul destin şi de certitudinea existenţei unei comunităţi spirituale intergalactice, căreia i-am aparţinut dintotdeauna şi în care ne vom recâştiga rolul uitat, în bezna Epocii Întunecate, din care suntem pe cale să evadăm cât mai curând.

2 comentarii:

 1. Cert este ca ET sunt de mult pe pamant,important este ca abia de curand am inceput sa intelegem ce vor de la noi cu adevarat.
  Prof. Corado Malanga,univ. din Pisa ,Italia.
  Mie unuia mi se pare cea mai aperofundata cercetare asupra rapirilor si a raselor de ET si a scopului lor printre pamanteni.
  Acest om cerceteaza de peste 30 de ani domeniul ET.
  Posibil ca niciodata nu vom avea un ajutor real de la ET,scopul venirii lor pe pamint este altul,de a ne folosi ca pe niste vaci de muls.
  https://www.youtube.com/watch?v=DjP3cnTE30U

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. De la cei care se afla, deja, aici este clar ca nu ne putem astepta la nimic bun. Daca ar fi vrut sa ne ajute cu ceva anume ar fi facut-o de multa vreme. Aiurelile cu "liberul arbitru" sunt de-a dreptul sfidatoare, prin prostia lor evidenta. Ce liber arbitru poate avea o specie care este tinuta in sclavie poate de sute de mii de ani ?
   In ce-i priveste pe "pleiadeeni" si altii asemenea lor care comunica cu damele din miscarea New Age si cu manipulatorii de fotoni prin teava de la calorifer, transmitand mesaje de pace si iubire globala, totul este o mare minciuna. Numai noi, insine, ne putem mantui, trezindu-ne la realitate si revoltandu-ne pasnic impotriva ocultei mondiale.

   Ștergere

Deși, inițial, am activat această fereastră numai din considerente anti spam, mă văd nevoit să fac unele precizări pentru cei care nu înțeleg subtilitatea noțiunii de moderare online. Mai bine zis, fiindcă este un site personal, nu poate exista nici dreptul la replică, nici cel de a comenta pe site-ul meu. Ambele sunt simple privilegii, acordate, temporar, celor care apreciază faptul că primesc, pe gratis, ceva foarte muncit și, mai ales, celor care nu folosesc un limbaj agresiv sau suburban sau care nu bat câmpii pe lângă subiect, fără a fi în temă cu postările anterioare ale site-ului. Iar comentariu înseamnă câteva fraze, nu o altă postare. De asemenea, nici comentariile la comentariul altui comentariu nu vor fi acceptate. Polemizați unde doriți, dar nu aici. Tot ceea ce nu corespunde acestor criterii va fi șters fără ezitare. Vă mulțumesc pentru înțelegere !