29 oct. 2010

Telefon celular în 1928 ?

În data de 6 ianuarie 1928, avea loc premiera filmului The Circus, al lui Charlie Chaplin, film situat pe locul 7 ca încasări în clasamentul filmelor mute, cu suma de 3,8 milioane $ în acel an şi pentru care Chaplin avea să primească premiul special al Academiei Americane de Film.

A fost cea mai grea filmare a lui Chaplin, datorită unui incendiu la studiouri, a decesului mamei sale şi a divorţului de cea de-a doua soţie Lita Grey, ai cărei avocaţi l-au reclamat la IRS pentru aşa-zise impozite neplătite, fapte ce au întîrziat cu 8 luni finalizarea şi lansarea filmului.

În 1970, Charlie Chaplin avea să refacă filmul, adăugându-i o nouă coloană sonoră.

Lansarea filmului a fost un mare eveniment monden în acel an, DVD-ul aflat în vânzare în prezent conţinând, în afară de filmul propriu-zis, şi secvenţe filmate în exteriorul cinematografului la care a avut loc premiera.


Interesant este că pe prima dintre aceste filmări, aproximativ la secunda 19, apare o femeie în vârstă care pare să poarte o conversaţie la un telefon celular.

George Clarke, un cineast independent irlandez, a postat filmarea pe Youtube în data de 19 octombrie, provocând ceva agitaţie internaţională.

Puteţi studia filmul accesând link-ul următor:

http://www.youtube.com/watch?v=EJ0VR0ktmRo

6 comentarii:

  1. Cum de-ai descoperit si acest lucru? felicitari inca odata!

    RăspundețiȘtergere
  2. nu am comentat urat. Trebuie sa stiu ce am aprobat pt viitoarele eventuale comentarii

    RăspundețiȘtergere
  3. Comentariile nu se publică automat ci sunt verificate mai întâi. Eu am descoperit filmul postat de George Clarke pe net, înainte de a începe să fie comentat şi de posturile noastre TV. Nu am avut încredere în varianta lui şi am căutat filmarea originală aflată pe DVD pentru a mă convinge.

    RăspundețiȘtergere
  4. multumesc pentru lamuriri! Mult succes in continuare in aceasta munca realizata temeinic si constiincios!

    RăspundețiȘtergere
  5. Mulţumesc şi eu pentru aprecieri şi pentru vizită !

    RăspundețiȘtergere
  6. nu-mi vine sa cred!!!wow!!!tel mobil in 1928???...

    RăspundețiȘtergere

Deși, inițial, am activat această fereastră numai din considerente anti spam, mă văd nevoit să fac unele precizări pentru cei care nu înțeleg subtilitatea noțiunii de moderare online. Mai bine zis, fiindcă este un site personal, nu poate exista nici dreptul la replică, nici cel de a comenta pe site-ul meu. Ambele sunt simple privilegii, acordate, temporar, celor care apreciază faptul că primesc, pe gratis, ceva foarte muncit și, mai ales, celor care nu folosesc un limbaj agresiv sau suburban sau care nu bat câmpii pe lângă subiect, fără a fi în temă cu postările anterioare ale site-ului. Iar comentariu înseamnă câteva fraze, nu o altă postare. De asemenea, nici comentariile la comentariul altui comentariu nu vor fi acceptate. Polemizați unde doriți, dar nu aici. Tot ceea ce nu corespunde acestor criterii va fi șters fără ezitare. Vă mulțumesc pentru înțelegere !