19 oct. 2010

Imperiul american - Plaga "democratică" a planetei

Motto: "Bietul Mexic, atât de departe de Dumnezeu şi atât de aproape de Statele Unite"

Porfirio Diaz,                
Preşedinte al Mexicului (1884-1911)

Înainte de toate, nu voi comite eroarea de a trata egal poporul american şi conducerea acestei ţări, aproape exclusiv masonică, indiferent de secol sau coloratură politică.

Poporul american are singura "vină" de a fi fost supus, încă de la 1776, unei  îndoctrinări şi condiţionări perfide şi constante, în scopul inoculării concepţiei puritane de naţie privilegiată, de popor al lui Dumnezeu, conform retoricii lui Francis Higginson din New England's Plantation:

"Astfel noi nu ne îndoim că Dumnezeu este cu noi, iar dacă Dumnezeu este cu noi, cine poate fi contra noastră ?".

Au plătit scump acceptarea acestor principii, însângerând secole de-a rândul câmpurile de luptă şi sărăcind tot mai accentuat începând cu înfiinţarea criminalei Federal Reserve, în 1913, spre bunăstarea perpetuă a marilor familii conducătoare, care au iniţiat şi regizat, cu ipocrizie, toate conflictele militare la care au luat parte şi toate falsele crize economice.

Spre lauda lor, tot mai mulţi americani s-au trezit la realitate şi tot mai multe voci se ridică din rândurile lor (Alex Jones, Aaron Russo, Michael Moore, John Perkins ş.a.), denunţând perversitatea profundă a sistemului politic în care trăiesc, exportat între timp în mult prea multe locuri de pe glob.

Din nefericire, cred însă că le va fi din ce în ce mai greu să facă acest lucru, în condiţiile impunerii ilegale de către incultul G.W. Bush a USA PATRIOT Act în octombrie 2001, în baza căruia poţi fi categorisit ca terorist la bunul plac al autorităţilor americane. 

Aşa-zisa libertate a cuvântului va ajunge, cât de curând, să fie  o noţiune la fel de elastică ca în anii de glorie ai URSS, când în metroul moscovit a tronat efemer un graffiti, ce sintetiza genial atitudinea pe care o aşteaptă de la noi mogulii nemernici ai acestei planete:

"Supune-te ! Taci ! Mori !"

Cu totul altfel stau lucrurile cu privilegiaţii sorţii care au înfiinţat sau condus SUA, în timp. Prea puţini oameni au remarcat, încă de la 1776, minciunile majore care stăteau la baza fondării noului stat minune:

1. Libertatea, independenţa şi drepturile omului erau promovate demagogic de părinţi fondatori, care erau de fapt masoni de rang înalt şi mari stăpâni de sclavi.

2. Denumirea generică de "State Unite" era în esenţă imperialistă prin ambiguitate, în componenţa lor putând intra, la vreme, orice stat suficient de ghinionist încât să le atragă atenţia prin resurse şi lipsa capacităţii de apărare. Acelaşi principiu masonic s-a aplicat în 1917 la naşterea "Uniunii Republicilor Sovietice Socialiste", care nu putea avea, în principiu, graniţe fixe sau limite dictate de bun simţ şi drepturi istorice naţionale. O ultimă republică sovietică ar fi putut deveni, cândva, chiar şi Argentina.

3. Democraţia (conducerea de către popor) este un concept perimat de milenii, abandonat de greci cu înţelepciune şi la momentul oportun. Mai mult decât atât, este un nonsens, poporul neavând nici un cuvânt de spus atât timp cât este reprezentat în structurile legislative. Democraţia înseamnă, în fapt, cum sublinia Aaron Russo, o dictatură a unei majorităţi deloc substanţiale, de numai 51%, în faţa unei minorităţi ghinioniste de 49%. De altfel, soarta poate fi şi ajutată să se decidă, prin mituirea alegătorilor şi falsul electoral, practici corporatiste notorii, fapt ce subliniază, o dată în plus, inutilitatea clasei politice mondiale, incapabilă să rezolve ceva prin forţe proprii, incompetentă şi coruptă fiind prin definiţie.

Şi, dincolo de preambul, să amintim faptele:

- Din 1776 şi până în 1910, nativii americani, a căror unică vină a fost că au ajuns mai devreme pe acele pământuri, au fost reduşi de la circa 15.000.000 la numai 220.000, fiind înghesuiţi în 90 milioane de acri de rezervaţii aride (a se citi „lagăre de concentrare”).

- Până la 1863, continentul negru a fost însângerat de stăpânii de sclavi americani, care şi-au făcut rost, cu arcanul şi cu arma în mână, de forţa de muncă necesară plantaţiilor. Falsa eliberare din 1863 este urmată de segregaţia rasială de la 1883 şi de încă aproape un secol de nedreptăţi inimaginabile, făcute oamenilor de culoare.

- În 1810 se pun bazele unei strategii murdare, aplicate apoi peste tot în lume. Prin colonizare şi revoltă este ocupată Florida de Vest şi, în 1819, prin incursiuni militare şi intimidare este ocupată peninsula Florida.

- Procedeul este reiterat în Texasul mexican, la 1821, când apar primii colonişti americani conduşi de Stephen Austin, care se şi revoltă la 1836, dar sunt masacraţi, la Fort Alamo, de trupele generalului mexican Santa Anna. Anexarea este doar întârziată până la 1 martie 1845. Din 1846 până în 1848, Mexicul este devastat de trupele comandate de generalul Zachary Taylor, care ocupă, într-un final, capitala. Mexicul este forţat să cedeze mai bine de jumătate din teritoriu: California, New Mexico, Arizona, Nevada şi Utah.

- Între 1808 şi 1823, SUA furnizează dezinteresat armament ţărilor Americii Centrale şi de Sud, sprijinind eliberarea coloniilor. Apoi, indiferent de numele ţării, schema aplicată este identică. Capitalul american unge angrenajele politice şi economice, iar ţările îşi pierd, rând pe rând, suveranitatea, sub agresiunea vandalilor din nord. Până la 1918 Imperiul Britanic, singurul concurent rămas în cursă, este dat progresiv la o parte.

- La 1844, SUA participă la vasalizarea Chinei împreună cu Imperiul Britanic, scoţând venituri substanţiale din comerţul cu opiu.

- În 1854, comandorul Matthew Galbraith Perry, veteran al războiului mexican, continuă jaful planetar blocând cu tunurile portul japonez Edo. Japonia aflată sub izolare încă de la 1600 (oficial de la 1603, o dată cu instaurarea shogunatului Tokugawa), este convinsă, cu arma şi prin presiuni economice, până în 1866, să renunţe la izolare şi shogunat în favoarea unei "restauraţii" ce poartă numele împăratului marionetă Meiji.

- De la 1820 şi până în 1875, numeroşi colonişti americani se stabilesc în Hawaii. Insidioșii misionari, pe care nu i-am amintit până acum, dar care nu au lipsit în situaţiile pomenite anterior, îşi fac datoria printr-o propagandă pro-americană pe termen lung. După scenariul cunoscut, coloniştii se revoltă în 1893, o detronează pe regina Liliuokalani şi cer alipirea la SUA. Preşedintele Cleveland refuză, dar recunoaşte, pe loc, nou proclamata Republică Hawaii. La 1898 SUA o şi anexează formal.

Şi exemplele pot continua la nesfârşit: Cuba (dominată din 1898 până la revoluţia lui Fidel Castro),  Porto Rico (invadată militar în 1897), Filipine (1934-1992), Honduras (sfârşitul sec.XIX), Guatemala (idem), Panama (1903) ş.a.m.d. Capitalului monopoliştilor americani şi nemăsuratei lor pofte de jaf le datorăm două războaie mondiale, două bombe atomice lansate asupra populaţiei civile japoneze şi câte un conflict major regizat în fiecare deceniu al secolului XX, în aşa-zisa perioadă postbelică.

Lista este mult prea lungă pentru a vă mai plictisi cu ea, iar recentelor invazii din Afganistan (pentru producţia de droguri) şi Irak (pentru producţia de petrol) le-am fost cu toţii martori, monopolul militar mondial fiind completat de cel diplomatic, cultural şi economic.

"America liberă este acea ţară hotărâtă, fără principii, fără ruşine, prădătoare, cu o ambiţie nemăsurată, civilizată de faţadă, dar sălbatică în adâncul sufletului." 

Herman Melville (1819-1891)
scriitor american

13 comentarii:

  1. Multumesc pentru aprecieri Daniel!
    :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Întradevăr, este deosebit de îngrijorător. Ceea ce este trist este faptul că poporul american, fără vină, în principiu, suferă și va mai suferi încă toate repercursiunile. Poți învinui oile pentru că sunt conduse de către ciobani peste pământurile altor oameni?

    Sper că vom apuca să vedem însuși poporul american ridicându-se împotriva călăilor săi ascunși.

    Numai bine.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna judecata dar din pacate nu am vazut nici odata oile sa se impotrivesca ciobanilor.

      Ștergere
    2. Din pacate va inselati total. Cautati pe net date despre miscarea Occupy, care a implinit deja un an si s-a extins de pe Wall Street in toata America si prin lume. Americanii stiu sa lupte. Romanii habar nu au. Oile raman mioritice.

      Ștergere
  3. O analiza profunda si o sinteza excelenta a ceea ce inseamna americanismul. Bravo!

    RăspundețiȘtergere
  4. Thank you, pentru comentariu,excelent,eu traiesc in SUA de 3 ani si simt tot mai mult marsavia, fatada, rautatea,invidia si falsitatea americanilor "nativi" i in acelasi timp mandria si falsul sentiment de "cei mai tari"si mai patrioti. Nimeni n-o sa ia nici o masura pentru ca sint prea redusi intelectual si prea dopati si drogati cu medicamente si mancare.
    Sorry ,dar asta este realitatea din USA.

    RăspundețiȘtergere
  5. Mulţumesc pentru vizită şi pentru aprecieri. Din păcate problema este generalizată. Cu toţii suntem supuşi îndoctrinării, într-o formă sau alta şi toţi suntem sacrificabili pentru ca elitele să prospere. Dar au început să apară voci discordante şi asta ne poate reda optimismul.
    Măsurile nu vor veni niciodată de la nişte "autorităţi" complet corupte şi incompetente. Doar trezirea noastră ne mai poate salva.

    RăspundețiȘtergere
  6. Puterea corupe. Asa cum rolul democratiei este sa schimbe persoanele de la putere inainte de a deraia, la fel puterea US ar trebui limitata.

    RăspundețiȘtergere
  7. cand petrolul se va termina america se va diviza si nu va mai fi condusa de masoni, ca si ei vor disparea

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Probabil atunci vom avea acces la energiile libere cu o conditie ca masonii sa piarda cheia de la cutia Pandorei.

      Ștergere

Deși, inițial, am activat această fereastră numai din considerente anti spam, mă văd nevoit să fac unele precizări pentru cei care nu înțeleg subtilitatea noțiunii de moderare online. Mai bine zis, fiindcă este un site personal, nu poate exista nici dreptul la replică, nici cel de a comenta pe site-ul meu. Ambele sunt simple privilegii, acordate, temporar, celor care apreciază faptul că primesc, pe gratis, ceva foarte muncit și, mai ales, celor care nu folosesc un limbaj agresiv sau suburban sau care nu bat câmpii pe lângă subiect, fără a fi în temă cu postările anterioare ale site-ului. Iar comentariu înseamnă câteva fraze, nu o altă postare. De asemenea, nici comentariile la comentariul altui comentariu nu vor fi acceptate. Polemizați unde doriți, dar nu aici. Tot ceea ce nu corespunde acestor criterii va fi șters fără ezitare. Vă mulțumesc pentru înțelegere !