9 mar. 2011

Dar dacă marijuana a vindecat cancerul ?

Un alt actor celebru, Peter Coyote, de această dată, dând dovadă de o verticalitate exemplară, riscă să prezinte acest excepţional documentar, What If Cannabis Cured Cancer, lansat în vara lui 2010 şi care a câştigat 2010 Stony Award din partea High Times Magazine, premiu ce a fost înmânat luna trecută şi, de asemenea, “Best Documentary” la Williamsburg Film Festival şi “Reel Peace Award” la Berkeley Film Festival, având în distribuţie un grup de doctori şi cercetători minunaţi, ce şi-au asumat curajos sarcina de a dovedi, întregii lumi, care sunt virtuţile curative ale hulitei marijuana: dr. Robert Melamede, dr. Sean McAllister, dr. Jeffrey Hergenrather, dr. David Bearman, dr. Manuel Guzman, dr. Raphael Mechoulam şi dr. Donald Abrams.

În 2007, era lansat un alt documentar superb, The Union: The Business Behind Getting High, care argumenta, mai degrabă, stupiditatea impunerii unui regim de prohibiţie, evident neeficient, care nu face decât să îmbogăţească traficanţii şi să subvenţioneze aparatele represive statale, menţinând în funcţiune vaste forţe poliţieneşti implicate în impunerea "legii" şi imorale închisori private care storc profit de pe urma celor ce au riscat să sfideze regulile.

Ceva extrem de important părea să fi rămas nespus, pe atunci, vârful aisbergului fiind doar sugerat de efectul marijuanei asupra unui bolnav de scleroză multiplă, fără a se insista însă pe latura medicinală a canabisului, problemă extrem de complexă care este elucidată, magistral, de documentarul de faţă.

La fel ca şi în cazul DMT, în interiorul organismului uman dar şi al multor animale, există substanţe înrudite cu ingredientele chimice esenţiale din canabis, încorporate într-un sistem complex, numit sistemul endocanabinoid, ai cărui receptori CB1 (prezenţi în creier, ţesut gras, tract gastrointestinal, ficat şi muşchi scheletici) mediază funcţii importante ale sistemului (reglarea aportului alimentar, implicarea în metabolismul lipidic şi glucidic) blocarea lor pe cale medicamentoasă, aşa cum s-a încercat prin drogul Rimonabant, al firmei Sanofi-Aventis, având efecte dezastruoase, putând induce chiar un comportament suicidar.

Canabisul - un nume generic pentru trei specii înrudite, Cannabis sativa, indica şi ruderalis - s-a dovedit a fi o plantă extrem de complexă, având peste 400 de compuşi chimici, toţi cu efecte mai mult decât benefice asupra organismului uman.

Una dintre componentele de bază, THC sau delta 9 tetrahidrocanabinol, a fost izolată pentru prima dată în 1964, de Yechiel Gaoni şi Raphael Mechoulam (care apare şi în documentar) de la Weizmann Institute of Science, din Rehovot, Israel şi să nu uităm că tot Weizmann Institute - împreună cu două departamente ale Universităţii Bar-Ilan - a analizat şi componentele mirului (Shemen Afarshimon) şi ale tămâiei (Ha Ketoret), folosite în Sfânta Sfintelor (Beit HaMikdash) de către cei care se apropiau de Chivotul Legii, ingrediente descoperite în cavernele din Qumran de Vendyl Jones, pe baza indicaţiilor din Sulurile de Cupru, fiind posibil ca tocmai prezenţa THC, în componenţa mirului sfânt, să fi trezit interesul celor doi cercetători pentru această plantă extrem de importantă, pentru noi oamenii.

Raphael Mechoulam face o afirmaţie cu care nu sunt de acord, însă, considerând prezenta canabinoizilor într-o plantă o simplă problemă evolutivă şi din nou mă văd obligat să combat "teoria" masonului materialist Darwin, argumentând prin două experimente ale lui Bruce Lipton, mai mult decât relevante pentru excluderea argumentelor genetice şi aşa-zis evoluţioniste, din orice conversaţie:

1. Un prim experiment, efectuat cu celule stem, genetic identice, dar puse în trei vase de cultură ce au fost supuse la condiţii de mediu diferite, au condus la crearea, de către acestea, a trei tipuri diferite de ţesuturi: osos, muscular şi gras.

Concluzia experimentului exclude ideea predeterminismului genetic, care susţine că ADN-ul, moştenit parental, este cel ce ne dictează, din start, evoluţia ulterioară, din moment ce, plecând de la celule absolut identice, s-au obţinut rezultate total diferite, numai datorită factorilor de mediu.


2. Un al doilea experiment a supus aceleaşi bacterii, aflate în cinci medii identice, la aceleaşi condiţii de mediu, toate dezvoltând exact aceleaşi mutaţii genetice, pentru a supravieţui condiţiilor exterioare.

Experimentul demolează teoria de bază a evoluţionismului darwinist, conform căreia mutaţiile genetice sunt, pur şi simplu, aleatoare, cele mai "reuşite" fiind selectate de evoluţia naturală, pentru a fi transmise ulterior urmaşilor.

O plantă perfect complementară omului, prin întreaga sa compoziţie chimică, într-un moment al civilizaţiei când fiinţa acestuia este copleşită de radicali liberi, poluanţi şi, mai ales, droguri farmaceutice, mi se pare mult prea mult ca să fie o simplă coincidenţă, iar, pe de altă parte, sper să fie lămurită cândva şi problema interacţiunilor complexe - tratată tangenţial în documentar - dintre endocanabinoizi şi neurotransmiţătorii despre care am spus, cândva, că sunt înrudiţi cu DMT: dopamina şi serotonina.

Marijuana este prezentă din vremuri imemoriale alături de om, una dintre cele mai vechi atestări, de circa 5.000 de ani, provenind din România, unde au fost descoperite, într-un mormânt antic, un vas cu mangal şi seminţe de canabis, asocierea celor două "articole" spunând multe despre scopul lor, un fapt ce contrazice teoria oficială a răspândirii acestei plante doar în arealul asiatic şi nu este deloc exclus ca vechii Kapnobatai să fi folosit fumul marijuanei pentru inducerea unor stări de transă.

Începând din 1937, sub presiunea SUA, corporaţia Satanei, aproape toate ţările din lume au restricţionat sau interzis utilizarea marijuanei şi, nouă muritorilor de rând, nu ne mai rămân decât două opţiuni: fie să sfârşim în chinuri - în condiţiile unei epidemii mondiale de cancer, nerecunoscută însă - fie să riscăm să consumăm şi să trăim sănătoşi... în închisori.

O dată cu marijuana a fost demonizată şi cânepa, aparent inexplicabil, dacă ţinem cont de cele peste 25.000 de produse industriale ce o pot avea la origine, dacă nu începem să răscolim puţin în viaţa lui Harry Anslinger, fost comisar al Biroului Federal al Prohibiţiei, care nu putea fi lăsat pe drumuri, fiind numit, la relegalizarea alcoolului, prim comisar al Trezoreriei şi şef al Biroului Federal al Narcoticelor, post de care nici un preşedinte american nu a mai reuşit să-l dezlipească, timp de 32 de ani.

Înalta "competenţă" a impostorului rasist este dată de un mariaj inspirat, cu Martha Kind Denniston, nepoata Secretarului Trezoreriei, Andrew J. Mellon, cel mai bogat om al Americii, care făcuse investiţii masive în noua fibră minune a industriei chimice, nylon-ul şi pe care, desigur, concurenţa dată de produsele superioare din cânepă îl deranja cumplit.

Unui astfel de escroc nu-i rămânea altă cale, pentru a scăpa de cânepă şi de canabis, decât să inventeze "calităţi" de drog marijuanei, care devine, subit, din medicament minune, o otravă numai bună de consumat de afro-americani şi latino - în viziunea lui - deşi, cu tot talentul mai marilor lumii la falsificat statistici şi impus minciuni prin mass media, nu s-a putut proba nici un deces produs de marijuana, vreme de mii de ani, toxicitatea ei reală fiind nesemnificativă, după cum veţi constata şi din film.

În fapt, "rata terapeutică" a THC este de 1000:1, incomparabil de mare faţă de alcool (10:1), cocaină (15:1) sau heroină (6:1), toxicitatea THC fiind mult sub cea a cafeinei.

Actualmente, DEA recunoaşte  efectele benefice ale THC (fiindcă altfel nu ar mai primi asasinii chimici din industria farmaceutică aprobarea de vânzare a Marinol, care a şi reuşit să omoare câteva persoane, între timp) argumentând menţinerea prohibiţiei prin efectele nocive ale fumatului.

Hmmm... oare ce altceva se mai poate fuma şi provoacă 400.000 de decese, anual, numai în SUA şi 5.000.000 în întreaga lume, dar continuă să se vândă la orice colţ de stradă, fără ca mincinoasele guverne "umanitare" să se mai scandalizeze de efectul avut asupra sănătăţii noastre ?

În ce priveşte susţinerea acestei teorii stupide - născută din neant, între 1937 şi 1942, a toxicităţii canabisului rebotezat peiorativ, marijuana - de către aproape întreg aparatul farmaceutic şi medical internaţional - cu excepţiile notabile menţionate în documentar - cred că ne este cunoscută tuturor autosuficienţa cretină a acelor doctori, care trăiesc cu senzaţia că ştiinţa s-a oprit la ei, cu care, pur şi simplu, nici măcar nu poţi dialoga pe o temă ce ţine de profesia lor, fiindcă nu te consideră calificat şi demn să aduci în discuţie un astfel de subiect.

Am ajuns să simt profundă repulsie pentru cuvântul ştiinţă şi toate asocierile cu el - "om de ştiinţă", "cercetare ştiinţifică" ş.a.m.d. - fiindcă este mai mult decât evident că ceea ce se află în cărţile noastre poate fi catalogat ca orice altceva, dar nu ştiinţă: propagandă, dezinformare, minciună şi toate sinonimele posibile, George Bernard Shaw având perfectă dreptate să afirme:

"De mic am fost obligat să-mi abandonez educaţia... pentru a merge la şcoală."

Vreme de ani de zile am fost deopotrivă uimit şi întristat de incapacitatea "ştiinţei" actuale de a descoperi un leac eficient contra cancerului, în pofida fondurilor  imense alocate, începând de la declanşarea oficială a "războiului" anticancer, prin OMS şi ONU, pe la jumătatea secolului trecut.

Şi, acum, aflăm stupefiaţi că aceste lepre academice nu doar s-au îmbuibat, zeci de ani, pe seama nenorocirii unor condamnaţi la una dintre cele mai umilitoare şi dureroase morţi, strângând averi şi titluri răsunătoare, dar ei şacalii nemernici - şi să mă ierte bietele animale inocente, cu care fac păcatul de a-i compara - au ştiut dintotdeauna de existenţa unei simple plante minune şi au luptat din răsputeri să o scoată în afara legii lor infecte, umplând închisorile cu cei ce au îndrăznit să le încalce embargoul şi lăsând să moară, în chinuri cumplite, zeci de milioane de fiinţe nevinovate.

Se spune că este creştineşte să ierţi şi să nu judeci şi exact aşa voi proceda... de a doua zi după ce, aceşti criminali demenţi, cu halate albe şi politicienii mizerabili care le fac jocul, vor fi dispărut de pe faţa Pământului, de preferat, de pe urma aceleiaşi boli neiertătoare.

Aşa să ne ajute Dumnezeu !

What If Cannabis Cured Cancer (torrent)

28 de comentarii:

  1. Cum s-ar spune ... asta da documentare. Am vazut si eu cate ceva despre ce scrii tu aici, in Israel se efectueaza cele mai serioase cercetari in sensul asta. Nu prea inteleg paranoia din jurul canabisului sincer, daca din el se poate sintetiza ceva bun si folositor pentru anumite probleme serioase, nu vad de ce atata reticienta. Inteleg rezistenta asta acolo unde se pune problema unui consum exagerat pentru ca e dovedit si faptul ca in anumite circumstante efectele, desi nu sunt permanente, nu sunt tocmai bune.

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc pentru inca o "descoperire" ! Felicitari si spor la lucru in continuare! L.

    RăspundețiȘtergere
  3. Motivele embargoului reies clar din cele doua documentare pe aceasta tema.

    RăspundețiȘtergere
  4. Nu stiu cata lume stie de informatiile pe care le ai adunate in acest blog, oricum eu recomand tuturor prietenilor....pentru ca trebuie :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Degeaba...Romania tocmai se pregateste sa interzica usturoiul si plantele medicinale(ceaiurile)...mai are rost sa vorbim de canabis?!

    RăspundețiȘtergere
  6. Nu doar acest blog detine informatii deosebite, dar e bine ca il recomanzi fiindca informatia trebuie sa circule si poate vom renunta astfel la pasivitate.

    Sunt state din SUA care si-au creat legislatii locale, proprii, care neaga directivele federale privind Codex.

    Si cu aceasta ti-am raspuns si tie XXXWho.

    RăspundețiȘtergere
  7. de 10 ani ma "tratez" :) si pot spune ca nu am urma de cancer prin mine. Revin peste alti 10 ani sa vedem cum stau lucrurile .

    RăspundețiȘtergere
  8. WikiLeaks: Internetul este cea mai mare masinarie de spionaj creata vreodata http://www.servicii-it.info/2011/03/wikileaks-internetul-este-cea-mai-mare.html

    RăspundețiȘtergere
  9. Fara indoiala ca are si acest scop.

    RăspundețiȘtergere
  10. Vitamina THC buna pt ori si ce!!!

    RăspundețiȘtergere
  11. Am ramas uimit sa descopar o multime de varietati de cinepa ce se vind la noi in tara...

    http://www.semintecannabis.com/magazin#!__magazin

    Nici nu stii ce sa alegi...plus ca sint destul de scumpe semintele...
    Alte publicatii:
    http://www.bioproduct.ro/articole/plante-textile/canepa-cultivarea-canepei-legislatie-si-avize-pentru-a-cultiva-canepa.htm
    http://haimaria.blogspot.com/2010/03/cultivare-despre-seminte.html

    Avind in vedere ca semintele sint scumpe stie cineva daca semintele feminizate produc plante de la care se pot recolta seminte care mai apoi sa fie replantate? Asta in ideea de anu mai fi nevoit sa cumperi alte seminte pentru urmatoarele culturi

    RăspundețiȘtergere
  12. Daca sunt produse de Monsanto este foarte posibil sa permita o singura cultivare. Asta e strategia lor. Alte informatii nu am.

    RăspundețiȘtergere
  13. cautam demult un adevar despre canabis multumesc

    RăspundețiȘtergere
  14. intrebari si raspunsuri...multumesc !!

    RăspundețiȘtergere
  15. Foarte tare articolu` si documentaru`, chiar ma bucur ca sunt si oameni deschisi la minte in tara asta referitor la acest subiect, de cretini ce se uita la stirile pro tv si vad acolo ca mori de la marijuana apoi cred sunt satul.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. nu de la marijuana mori man....se numesk etnobotanice total alta familie au un contzinut de iarba de 0.05%...restu... e numele..cine nu are habar crede tot c spune presa

      Ștergere
  16. Mai sunt. Multumesc de aprecieri !

    RăspundețiȘtergere
  17. alt documentar ce ma inversuneasa...imi doresc o forta supranaturala sa distrugem tot "drogul" asta corporatist, si toti lingaii ce le stau alaturi.

    cat despre blog...jos palaria! multumesc Matei :)

    RăspundețiȘtergere
  18. Răspunsuri
    1. Respect pentru munca depusa si continua sa faci ceea ce faci pentru ca o faci bine

      Ștergere
  19. Am scris un articol de voluntariat pe blogul punctultau.ro si am dori sa tinem legatura si cu dumneavoastra in caz ca doriti sa ne furnizati informatii care au legatura cu cancerul eventual date bancare unde se pot face donatii sau alte informatii care pot fi de ajutor. Ne-a impresionat doamna Corina Alexandru la Antena 3 si am dori sa extindem aceasta campanie la un nivel mai mare. Puteti sa ne trimiteti un email la punctultau@gmail.com cu mai multe detalii sau sa vizitati www.punctultau.ro Multumim

    RăspundețiȘtergere
  20. Exista multe tipuri de uleiuri si seminte de canabis,dar din tot ce am citit acesta e cel care vindeca de multi ani

    http://phoenixtears.ca/video-library/

    RăspundețiȘtergere

Deși, inițial, am activat această fereastră numai din considerente anti spam, mă văd nevoit să fac unele precizări pentru cei care nu înțeleg subtilitatea noțiunii de moderare online. Mai bine zis, fiindcă este un site personal, nu poate exista nici dreptul la replică, nici cel de a comenta pe site-ul meu. Ambele sunt simple privilegii, acordate, temporar, celor care apreciază faptul că primesc, pe gratis, ceva foarte muncit și, mai ales, celor care nu folosesc un limbaj agresiv sau suburban sau care nu bat câmpii pe lângă subiect, fără a fi în temă cu postările anterioare ale site-ului. Iar comentariu înseamnă câteva fraze, nu o altă postare. De asemenea, nici comentariile la comentariul altui comentariu nu vor fi acceptate. Polemizați unde doriți, dar nu aici. Tot ceea ce nu corespunde acestor criterii va fi șters fără ezitare. Vă mulțumesc pentru înțelegere !