25 dec. 2016

Ultimul cuvânt !

„Să nu credeți tot ce se spune, numai fiindcă asta ați auzit. Să nu credeți tot ce se spune, numai fiindcă mulți au spus sau au zvonit asta. Să nu credeți tot ce se spune, numai fiindcă așa stă scris în cărțile religioase. Să nu credeți tot ce se spune, numai datorită autorității dascălilor și bătrânilor voștri. Să nu vă încredeți în tradiții, fiindcă au fost transmise de-a lungul prea multor generații. Dar, după ce veți observa și veți analiza, dacă veți descoperi că totul corespunde rațiunii, că este în favoarea binelui și în beneficiul tuturor, atunci acceptați acel lucru și trăiți potrivit preceptelor sale.”

Buddha

Postarea anterioară ar fi trebuit să fie ultima, pe acest site, și, într-un fel, așa și este, fiindcă cea de față nu mai are menirea de a vă deschide mintea – așa cum am crezut că voi reuși prin toate celelalte – deși citatul ales ar trebui să aibă un asemenea efect, ci este un simplu apel umanitar.

Am stat multă vreme în cumpănă, dacă să fac sau nu acest pas, fiindcă destul de mult timp pe acest site, la rubrica de atenționare, de pe coloana din dreapta, am făcut un alt apel, destinat reîntregirii familiei mele, dacă doriți, în urma căruia nu am primit nici un sfat sau vreo sugestie binevoitoare, nici măcar din partea celor, nu puțini, care au comentat laudativ, în timp, postările și filmele traduse de mine.

În esență, este destul de jenant pentru mine să procedez astfel, deși, în Occident, și nu numai, este o practică banală să faci apel la bunăvoința semenilor pentru a surmonta un impas financiar.

Vreme de peste cinci ani, v-am oferit, sper eu, informații utile trezirii colective, încercând să vă fac să observați adevărul mascat de ceața groasă a propagandei și a îndoctrinării oficiale, traducând, cu un mare consum de timp și cu eforturi apreciabile, peste 400 de filme care să vină în sprijinul afirmațiilor mele, prin opiniile exprimate de personalități oneste ale societății contemporane.

Nu m-am așteptat să obțin și nici n-am pretins vreo răsplată în acest sens, fiindcă binele nu se face urmărind scopuri egoiste, pentru satisfacerea orgolioasă a sinelui propriu.

Din păcate, însă, acum sunt singur, fiindcă am ajuns să trăiesc la peste 200 km distanță de singura ființă care contează cu adevărat pentru mine, în această lume, fiul meu, care se află în București, și, indiferent câte sacrificii aș fi dispus să fac, nu m-aș putea muta alături de el, nici măcar dacă aș accepta să fiu strivit din nou de angrenajul bancar, atât de mult hulit, și pe bună dreptate, la ora actuală.

Cu sprijinul vostru, însă, mi-aș putea îndeplini acest deziderat, fără să fiu sufocat, la propriu, de povara unor credite imposibil de returnat, fiindcă va trebui să apelez, firește, și la această metodă.

În concluzie, mai simplu spus, fiindcă trăim, încă, într-o lume dominată de dualism, la finalul acestei ultime postări v-am pus la dispoziție numai două opțiuni, sub forma a două butoane, să zicem, prin care veți putea decide ce curs ar putea lua viața mea, în viitorul apropiat.

Cum veți alege să răspundeți solicitării mele numai conștiința voastră poate dicta asta și nimeni nu va fi blamat. Dacă veți alege butonul „Ajută”, atunci veți fi direcționați acolo unde veți găsi instrucțiunile necesare. Dacă veți alege butonul „Ignoră”, în buna tradiție exprimată de personajul Cypher, din filmul „The Matrix” – ignoranța este o binecuvântare – atunci veți ajunge, din nou, exact în locul din care ați plecat, înainte să fi aflat vreodată că am existat.

Decizia vă aparține și, prin urmare, pentru prima dată pe acest site, voi sunteți cei care veți avea …  ULTIMUL CUVÂNT !


P.S.: Îi rog pe cei care aleg, oricum, a doua variantă să nu se mai simtă obligați să se scuze, prin comentarii sau e-mail-uri. Motivele vă privesc, nu vă condamnă nimeni pentru asta, iar eu îmi voi da seama și singur care v-a fost decizia și cât de mult a contat munca mea pentru voi, așa că vă recomand să rămâneți anonimi. Precum spuneam, decizia voastră nu se poate reflecta decât în conștiință sau în oglindă. Și nici de sfaturi sau încurajări nu duc lipsă. Poate de rugăciuni ... Deși nu cred că se află pe lista valutelor convertibile.

19 comentarii:

 1. Am vrut sa-ti trimit un raspuns pe e-mail, dar adresa precizata in "Contact" nu ..."merge".

  SANATATE, BUCURIE, LUMINA SI PACE! din partea mea.
  Maria Ionescu

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Mulțumesc pentru gestul generos Maria. Multă fericire îți doresc !

   Ștergere
 2. Poate că ai sărit vreun „i”. Adresa este validă. Mulțumesc pentru urări.

  RăspundețiȘtergere
 3. Imi pare rau sa aud atat de radical ca ai decis deja...
  Din fericire, exista oameni care au luptat pt ca noi toti, inrobiti de ratele la banci, sa avem un viitor mai bun din pc asta de vedere....prin urmare, daca legea Darea in Plata nu te ajuta sa-ti diminuezi costurile cu datoria, atunci mai rezista ca urmeaza legea Conversiei si nu numai, urmeaza depolitizarea ANPC si plangeri penale....bancile vor restitui ce ti-au luat in mod abuziv...
  Din pacate eu nu pot sa ajut financiar, dar te asigur ca pun umarul la schimbarea celor descrise mai sus....
  Iti doresc sa rezisti si rabdare sa le treci cu bine pe toate ....Dumnezeu sa-ti dea gandul bun!
  Pasti binecuvantat

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Dimpotrivă, legea amintită va înrăutăți la maxim condițiile de creditare. Avansul minim va crește până la o cotă inaccesibilă mie și altora, care n-am apucat să facem acel pas. Oricum, mulțumesc pentru urări și sfaturi optimiste. Sunt sigur că mă vor ajuta, mai ales moral. La fel ca și rugăciunile. Nu vreau să se strâmtoreze nimeni pentru mine, donând acele sume „imense”. Îmi imaginez cât de cumplit poate fi să renunți la o pizza sau la rujul preferat.

   Ștergere
  2. Multumesc
   La o pizza pot sa renunt.
   :-)

   Ștergere
  3. Multumesc pentru tot. Am deschis acest "site" in fiecare zi9 timp de 5 ani.
   Am sa fac ce "pot" pentru tine
   Multumesc

   Ștergere
  4. Și eu vă mulțumesc pentru înțelegere.

   Ștergere
 4. E adevărat că sunt cam 6 luni, poate mai mult de când nu am mai intrat pe blog (am fost extrem de ocupat), dar de câte ori am făcut-o nu am regretat. Dimpotrivă, am avut întotdeauna un sentiment deosebit, răcoritor să-i zic, că sunt oameni ca tine. Îți mulțumesc pentru toată munca pe care ai depus-o și sper să se găsească destui concetățeni care să te ajute. Eu o să o fac negreșit luni. Mult respect!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Mulțumesc pentru fidelitate și aprecierile deosebite la adresa acestui site. Din păcate, așa cum poți observa, acei „concetățeni destui” se reduc la numai 21 de persoane, deocamdată, cărora le mulțumesc din suflet pentru sprijinul acordat.

   Ștergere
 5. Unul dintre prietenii mei s-a întâlnit cu J. Krishnamurti cu numai trei zile înaintea morţii acestuia. Mi-a povestit că J. Krishnamurti era foarte trist şi că singurul lucru care i l-a spus a fost: „M-am străduit din răsputeri să ajung la oameni, dar, în loc să îi transform, n-am făcut decât să-mi consum energia, aşa cum un râu se pierde în deşert- Oamenii care m-au ascultat au luat-o în cel mai bun caz drept un divertisment. Însuşi cuvântul divertisment mă doare – mă doare faptul că întreaga mea viaţă a fost o viaţă de actor.”
  Şi aşa se pare. A murit şi nu s-a produs nici cea mai mică agitaţie, nicăieri în lume. Un om care a trăit nouăzeci de ani şi care a servit omenirea începând de la vârsta de douăzeci şi cinci de ani. Nimeni nu se gândeşte la el, nimeni nu se gândeşte că merită totuşi un anumit omagiu. A încercat să ajungă la oameni. Însă împotriva lui au fost bisericile, religiile, a fost condamnat de toţi preoţii; încetul cu încetul, a renunţat la ideea de umanitate.
  Şi este întristător faptul că oamenii care l-au ascultat timp de cincizeci de ani încontinuu nu s-au schimbat câtuşi de puţin. Şi-a dat toată silinţa. Însă umanitatea devine din ce în ce mai neclintită, din ce în ce mai adormită, drogată, din ce în ce mai moartă. Devine foarte dificil să-i mai trezeşti pe oameni.”
  OSHO

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. nu sint de acord-am un prieten, un om de o spiritualitate si bunatate impresionanta, care mi-a schimbat mie viata in bine radical, care a fost discipolul lui krishnamurti-cu siguranta el a schimbat mii de vieti, din pacate anonime

   Ștergere
 6. O munca imensa .. multumesc pentru tot !

  RăspundețiȘtergere
 7. Omule, in seara asta am dat de blogul tau cautand informatii despre fizica cuantica pe google si nu pot sa zic decat ca de atunci am ramas pe aceasta pagina, nu m-au mai interesat restul cautarilor. Contentul este extraordinar, voiam sa te felicit pentru munca depusa, sper sa pot sa "rasfoiesc" munca ta in 5 ani de zile. Felicitari, esti extraordinar!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Am încetat de câtva timp să-l mai numesc blog, fiindcă așa cum ați și constatat nu este un simplu jurnal online cu informații de natură personală :), ci are un cu totul alt specific. Dar asta este mai puțin important. Important este să descoperiți, aici, informații care să vă ajute. Numai așa se poate justifica efortul pe care l-am depus mai bine de jumătate de deceniu pentru a scoate nițel lumea din adormirea în care se complace în prezent. Succes în răsfoire și mulțumesc pentru aprecieri !

   Ștergere

Deși, inițial, am activat această fereastră numai din considerente anti spam, mă văd nevoit să fac unele precizări pentru cei care nu înțeleg subtilitatea noțiunii de moderare online. Mai bine zis, fiindcă este un site personal, nu poate exista nici dreptul la replică, nici cel de a comenta pe site-ul meu. Ambele sunt simple privilegii, acordate, temporar, celor care apreciază faptul că primesc, pe gratis, ceva foarte muncit și, mai ales, celor care nu folosesc un limbaj agresiv sau suburban sau care nu bat câmpii pe lângă subiect, fără a fi în temă cu postările anterioare ale blogului. Iar comentariu înseamnă câteva fraze, nu o altă postare. De asemenea, nici comentariile la comentariul altui comentariu nu vor fi acceptate. Polemizați unde doriți, dar nu aici. Tot ceea ce nu corespunde acestor criterii va fi șters fără ezitare. Vă mulțumesc pentru înțelegere !