27 ian. 2014

Krishnamurti: Conversaţii cu dr. Allan W. Anderson -
Partea a XVII-a


„Setea de a experimenta este începutului iluziei. Aşa cum vă daţi seama, acum, viziunile voastre nu sunt nimic altceva decât proiecţii ale cunoştinţelor voastre şi nu aţi experimentat decât exact aceste proiecţii. Desigur că asta nu înseamnă meditaţie. Începutul meditaţiei este înţelegerea propriei voastre experienţe de viaţă, a sinelui propriu şi, fără această înţelegere, ceea ce se numeşte meditaţie, oricât de plăcută sau dureroasă ar fi, nu este decât o formă de autohipnoză. Aţi practicat autocontrolul, v-aţi stăpânit gândurile şi v-aţi concentrat asupra continuării experienţei, în sine. Aceasta este o ocupaţie egocentrică, nu este meditaţie; şi să percepi că nu este meditaţie înseamnă începutul meditaţiei, în sine. Sesizarea adevărului din interiorul falsului, îţi eliberează mintea de influenţa falsului. Eliberarea de fals nu se produce prin dorinţa de a realiza asta; intervine atunci când mintea nu mai este preocupată de succes şi de atingerea vreunui ţel. Trebuie să intervină încetarea tuturor căutărilor şi numai atunci există posibilitatea întrupării a ceea ce este nenumit.”

J. Krishnamurti (1895-1986),
Commentaries on Living Series III

Krishnamurti despre meditaţie (partea I) !

6 comentarii:

  1. Matt, cu siguranta, mi-ai facut viata mai frumoasa cu aceste traduceri minunate!
    Anna-Maria

    RăspundețiȘtergere
  2. Sa ti dea D zeu tot binele din lume!!!! S a poti traduce si alte filme a lui J, Krishnamurt!!! Multumesc tare tare mult!!!!!!!!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sa ne dea la toti. Avem mare nevoie. Cu placere si va anunt ca urmeaza o alta serie a lui JK. De fapt, daca nu ma va impiedica ceva anume, intre timp, vor urma mai multe. :)

      Ștergere
  3. O ce mare bucurie ne faci,daca ti ai propus sa traduci si alte filme cu JK!!!Sa te ajute D zeu!!!!!!!!!! MULTUMESC DIN TOT SUFLETUL!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am primit deja urmatoarea serie, de care ma voi apuca insa dupa jumatatea lunii. Pana atunci am alte proiecte, nelegate de blog. Cu placere !

      Ștergere

Deși, inițial, am activat această fereastră numai din considerente anti spam, mă văd nevoit să fac unele precizări pentru cei care nu înțeleg subtilitatea noțiunii de moderare online. Mai bine zis, fiindcă este un site personal, nu poate exista nici dreptul la replică, nici cel de a comenta pe site-ul meu. Ambele sunt simple privilegii, acordate, temporar, celor care apreciază faptul că primesc, pe gratis, ceva foarte muncit și, mai ales, celor care nu folosesc un limbaj agresiv sau suburban sau care nu bat câmpii pe lângă subiect, fără a fi în temă cu postările anterioare ale site-ului. Iar comentariu înseamnă câteva fraze, nu o altă postare. De asemenea, nici comentariile la comentariul altui comentariu nu vor fi acceptate. Polemizați unde doriți, dar nu aici. Tot ceea ce nu corespunde acestor criterii va fi șters fără ezitare. Vă mulțumesc pentru înțelegere !