21 apr. 2011

Energia liberă - Cursa către punctul zero

Cu un documentar de aproape două ore, Free Energy - The Race to Zero Point, triplu premiat - Aurora Gold Award, Profit Producers' Award şi Telly Award - regizat de Christopher Toussaint, produs de Harry DeLigter de la Lightworks Audio & Video şi prezentat de Bill Jenkins, de la ABC Radio, redeschid un subiect sensibil, tratat parţial în documentarul consacrat fuziunii la rece, cel al surselor energetice neconvenţionale, menite să ne elibereze din capcana combustibililor fosili şi a periculoasei reacţii de fisiune atomică, ale căror reziduuri vor sufoca complet planeta, dacă nu ne decidem, cât mai curând, către o schimbare fundamentală a viziunii economice şi a abordării ştiinţifice a domeniului energetic.

Filmul poate deschide ochii tuturor scepticilor, de bună credinţă, realizând un istoric cuprinzător al inventatorilor şi invenţiilor ce s-au depărtat, în timp, de fizica newtoniană, începând cu Faraday, Maxwell, Tesla şi Schauberger şi terminând cu pionierii actuali ai electromagnetismului, antigravitaţiei şi fuziunii la rece, relevând, în trecere, ce-i drept şi persecuţiile la care au fost supuşi aceşti eretici, de către guvernele şi afaceriştii care doresc menţinerea permanentă sub control a tuturor surselor energetice mondiale, fiindcă nu trebuie să uităm că birocraţia statală este alimentată masiv din fondurile energetice, iar politicienii sunt cumpăraţi, din start, de marile corporaţii din domeniu, care le finanţează campaniile electorale.


Nu mă pot abţine să nu remarc prezenţa dubioasă, în documentarele consacrate energiei libere sau fenomenului OZN, a unor foşti astronauţi de marcă, despre care se ştie că sunt masoni de rang înalt, ca de exemplu:

1. Edgar Mitchell, "cel de-al şaselea astronaut care a călcat pe Lună", membru al ordinului francmasonic DeMolay International, care pozează în susţinător al fenomenului OZN, deşi a fost demascat destul de clar de David Sereda, în primul său documentar consacrat acestui fenomen, ca fiind un impostor ce protejează interesele NASA;

2. Brian Todd O'Leary, primul astronaut selecţionat pentru o eventuală misiune cu personal uman, ce ar fi trebuit să fie lansată spre Marte,

fapt ce ne poate confirma menţinerea sub control a acestor domenii, de către cei care orchestrează marea mistificare a ştiinţei materialiste contemporane.

Cam în aceeaşi categorie s-ar putea încadra şi Albert Einstein, despre al cărui plagiat, ce a ajuns să fie cunoscut ca teoria relativităţii, s-a scris suficient de mult, teorie pe care, personal, o consider doar o încercare de abatere a atenţiei de la energia punctului zero, prin impunerea unei teorii fanteziste, imposibil de dovedit cu mijloacele vremii, oficial vorbind, în locul unor dovezi practice ale captării acestei energii, prin invenţiile lui Tesla.

Periculozitatea domeniului abordat de Nikola Tesla este dovedită şi de reacţia imediată a câinelui de casă al familiei Rothschild, J.P. Morgan, care i-a blocat toate cercetările, aducându-l la faliment; aceluiaşi nemernic şi conducerii băncii ce-i poartă numele, le datorăm şi cele trei crize financiare majore ale lumii: din 1907, 1929 şi 2008.

Celor care nu realizează cât de puternică şi eficientă poate fi cenzura ocultei planetare, în încercarea de a menţine monopolul energetic global, le reamintesc excepţia de la regulă: în numai 13 ani de izolare, de aşa-zisa ordine politică şi ştiinţifică modială, naziştii au dezvoltat o filozofie halucinantă (teoria gheţurilor veşnice a lui Hans Horbiger) şi o ştiinţă mult mai avansată decât toate realizările contemporanilor lor - rachetele balistice V1 şi V2, ale colectivului de la Peenemunde, ghidat de Werner von Braun şi condus de generalul Walter Dornberger, chimia benzinelor sintetice, cercetările colectivului doctorului Heinz Fischer asupra detectoarelor în infraroşu şi radarului şi, să nu uităm, tehnologia spaţială bazată pe principiile Vril, a navelor tip Haunebu şi Andromeda, de care se leagă şi numele lui Viktor Schauberger, amintit în documentar.

Contrar credinţei comune, într-o societate bazată pe interese financiare egoiste, ca a noastră, "ştiinţa" nu poate decât să se opună progresului, fiindcă abandonarea paradigmei actuale înseamnă cariere "academice" îndelungate duse de râpă şi, mai ales, dispariţia de locuri de muncă şi profituri uriaşe şi, desigur, mult prea multă independenţă energetică pentru omul de rând.

Pe de altă parte, în contextul efectelor secundare ale reacţiei de fuziune la rece,  producerea de metale preţioase pe cale "alchimică" ar fi extrem de periculoasă într-un sistem monetar în care valoarea acestora este dictată de raritatea lor, reală sau obligată, fiindcă ar garanta accesul nediscriminatoriu la astfel de resurse, eliminând un monopol financiar de bază.

Folosirea de frecvenţe electromagnetice înalte - pentru a transforma materia - este în concordanţă cu teoriile conform cărora, aşa-zisa materie, nu este nimic altceva decât energie de frecvenţă foarte redusă; în acelaşi sens, ştim cu toţii că trecerea unei substanţe din starea solidă în cea lichidă sau de vapori se face cu aport energetic, care nu are alt efect decât creşterea frecvenţei de vibraţie a atomilor din componenţa acelei substanţe - deci logica există şi se pare că acum avem şi mijloacele tehnice necesare împlinirii unor astfel de deziderate, rezervate vreme de secole doar legendelor alchimice.

Conceptul de energie a punctului zero, foarte drag realizatorilor de filme sau seriale SF, gen Stargate, se referă, de fapt, la nivelul minim de energie pe care un sistem fizic din mecanica cuantică îl poate avea, fiind vorba de energia stării fundamentale.

Toate sistemele mecanicii cuantice manifestă fluctuaţii, chiar în starea fundamentală şi au asociată această energie a punctului zero, datorată interacţiunilor provocate de natura de undă, în conformitate cu principiul incertitudinii al lui Werner Heisenberg, care dictează prezenţa acestei energii chiar şi în apropierea  temperaturii de zero absolut.

Conceptul a fost dezvoltat în Germania, de Albert Einstein şi Otto Stern, în 1913, pe baza unei formule imaginate de Max Planck la 1900, termenul în sine provenind din germanul "Nullpunktsenergie".

Cumulat, se poate vorbi despre o energie a stării vidului, care este rezultatul însumării energiei punctului zero a tuturor câmpurilor din spaţiu: electromagnetice, gravitaţionale, fermionice, Higgs, ale forţelor nucleare tari sau slabe etc.

Transformată matematic în unităţi de masă, plecând de la valoarea de 10 la puterea 107 joule/cm cub, folosind formula E = mc2, obţinem o valoare aproximativă a densităţii vidului, la nivelul unui punct de lungime Planck, de 10 la puterea 96 kilograme/cm cub - o valoare enormă ce este pomenită şi de Nassim Haramein în conferinţa sa, Crossing the event horizon, ce ne duce cu gândul la infinit şi pe care el o foloseşte ca argument, spunând că este, de fapt, masa unei singularităţi.

În concluzie, noţiunea de energie a punctului zero înlătură acuzele de perpetuum mobile, aduse de comunitatea galonaţilor academici dispozitivelor producătoare de energie liberă, ce sunt concepute, de fapt, în sistem deschis şi nu închis, surplusul aparent de energie generată provenind din extragerea şi canalizarea energiei acelui punct.

Să revenim la documentar, făcând o trecere în revistă a unor inventatori sau aspecte tratate fugitiv sau deloc, de către autori:

1. Bruce Eldridge De Palma (1935-1997), fratele mai mare al cunoscutului regizor Brian De Palma, este o figură binecunoscută în comunitatea energiei libere.

Inginer electrician, absolvent al Harvard în 1958, a predat fizica la MIT, vreme de 15 ani.

A dezvoltat conceptul N-Machine, în 1977, împreună cu alte dispozitive, dintre care, cel puţin unul, manifesta caracteristici antigravitaţionale.

Motorul este, de fapt, un generator monopolar bazat pe discul Faraday, care poate produce de cinci ori mai multă energie decât consumă.

2. Paramahamsa Tewari (1937), absolvent în 1958 al Banaras Engineering College, India, a deţinut poziţii de conducere în organizaţiile implicate în majoritatea proiectelor nucleare ale Departamentului pentru Energie Atomică, din India.

Aliat constant al lui Bruce, este inventatorul Generatorului Energetic Spaţial, având acelaşi principiu funcţional cu N-Machine şi un randament declarat de 200%.

3. Thomas Henry Moray (1892 - 1974) a fost un inventator din Salt Lake City, Utah.

Generatorul său, valva Moray, avea o putere de generare de circa 50.000 Watt, fără nici un consum aparent.

În anii '30 Moray a reclamat repetat că, el şi familia sa, au fost ameninţaţi, laboratorul i-a fost devalizat şi asupra lor s-au tras focuri de armă, pentru a-i bloca cercetările şi demonstraţiile publice.

4. Walter Russell (1871 - 1963) a fost un geniu pluridisciplinar, pictor, sculptor şi arhitect, cunoscut mai ales pentru teoria sa unificată a fizicii şi cosmogoniei, care afirmă, în principal, că Universul a fost fondat pe baza unui principiu unificator al schimburilor energetice, ritmice, echilibrate.

Cercetările sale asupra tabelului periodic al elementelor au condus la descoperirea teoretică a unor elemente chimice necunoscute în epocă (plutoniu, deuteriu şi tritiu), a apei grele dar şi a unor elemente chimice transuraniene, ce au rămas nedescoperite practic până astăzi.

Teoriile sale asupra principiilor fundamentale ale dinamicii energiei, naturii materiei şi progresiei evoluţiei materiei, au pus practic bazele unei noi ştiinţe, pe care un Nikola Tesla, profund impresionat, l-a sfătuit să o ascundă pentru o mie de ani, până când omenirea va fi pregătită.

5. Paul Pantone (1950) este un american din Detroit, inventator al procesorului de combustibil GEET (Global Environmental Energy Technology) cu ajutorul căruia motoarele automobilelor pot funcţiona cu un amestec care conţine chiar şi 80% apă.

El a devenit un exemplu teribil al abuzurilor autorităţilor şi oamenilor de afaceri, împotriva inventatorilor care pot revoluţiona tehnologiile existente astăzi.

Paul Pantone a proiectat şi dezvoltat motoare experimentale, care reduc consumul de combustibil cu circa 50-70% şi reduc emisiile de poluanţi plus gaze de seră cu circa 90%.

Sistemul lui Paul Pantone, de eficientizare energetică, dezvoltat pe o perioada de 25 de ani, a fost patentat, însă el a refuzat să vândă licenţa pentru această tehnologie, pe care, în schimb, a postat-o pe internet pentru a putea fi folosită de oricine.

Concomitent cu acest refuz, el a fost ţinta unei înscenări, în urma căreia a fost acuzat de autorităţi pentru fraudă şi internat într-un azil psihiatric din statul american Utah, pe motivul că numai un bolnav mental poate susţine că motoarele cu combustie internă pot funcţiona cu apă.

A fost eliberat în mai 2009, în urma presiunilor crescânde ale comunităţii GEET din întreaga lume.

Motorul lui se apropie de transformarea termodinamică ideală, care trebuie să readucă temperatura gazelor de ardere la cea a mediului ambiant, pentru a obţine un randament maxim.

Oare apar transmutaţii nucleare, la fel ca în cazul fuziunii la rece, din moment ce carbonul, prezent în petrolul folosit la pornire, dispare, iar motorul pare să emită un tip de radiaţie necunoscută, dar cuantificabilă ?

Barbotarea carburantului în rezervor, aşa cum veţi vedea în film, fiind extraşi doar vaporii, ar reprezenta sistemul de injecţie ideal al unui motor cu ardere internă, al cărui randament este foarte redus tocmai din cauza imperfecţiunii acestui sistem, care nu reuşeşte transformarea completă carburantului,  din starea de lichid, în cea de vapori.

Optimiştilor, care se întreabă dacă nu ne-am putea monta astfel de dispozitive pe maşinile noastre, le aduc aminte că în România mai există şi ceva numit "inspecţia tehnică periodică", care va bloca garantat o astfel de iniţiativă, chiar dacă noxele ar fi mult reduse sau ar dispărea complet, fiindcă rostul ei nu are nimic de-a face cu ecologia, ci numai cu cenzura şi impozitarea continuă.

6. John Hutchison (1945) este un inventator canadian, ale cărui cercetări au relevat apariţia unor fenomene imposibil de explicat de către ştiinţa oficială: levitaţia unor obiecte grele; fuziunea unor materiale diferite, lemn şi metal de exemplu, fără deformări ale obiectelor în cauză; încălziri anormale ale metalelor, în absenţa unei surse calorice; dezintegrarea spontană a unor obiecte metalice; modificări ale structurii cristaline şi ale proprietăţilor fizice ale unor metale; transmutaţii ale unor metale; dispariţia unor probe metalice.

Deşi foarte importante, consider aceste cercetări ca fiind periculoase, deoarece, în ciuda posibilelor aplicaţii casnice, au trezit interesul maleficelor laboratoare militare ale SUA, ceea ce arată clar că nu vor ajunge vreodată să servească interesele omenirii, ci tot pe cele criminale ale complexului militar-industrial.

Mai presus de recunoaşterea acestor invenţii şi principii de către "ştiinţa legitimă", cum se exprima Tom Bearden şi de generalizarea utilizării unor astfel de dispozitive, ce par a funcţiona în baza energiilor subtile ce se manifestă la nivel cuantic, rămâne însă responsabilitatea noastră, fiindcă pericolul exploatării haotice şi excesive a acestor energii, deocamdată de neînţeles pentru noi, este real şi nu poate fi neglijat, aşa cum sublinia şi Hutchison şi să nu uităm că şi legenda Atlantidei vorbeşte de folosirea abuzivă a energiei cristalelor, care s-a tradus, în cele din urmă, în răzvrătirea Mamei Terra, prin producerea de cataclisme nimicitoare, ce au cufundat în negura mileniilor o civilizaţie mult mai avansată decât a noastră.

Free Energy - The Race to Zero Point (torrent)

32 de comentarii:

  1. Un Paste fericit si senin iti doresc !

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc ! Sarbatori fericite si tie !

    RăspundețiȘtergere
  3. PASTE FERICIT ! PACAT CA PTR TOATA MUNCA TA ,TE PUTEM RASPLATI NUMAI CU URARI .. FI BINECUVANTAT SUFLETE ! CU STIMA AYHAN TE SALUTA !

    RăspundețiȘtergere
  4. Nu e nevoie de mai mult. Sa fii fericit Ayhan!

    RăspundețiȘtergere
  5. Invierea Domnului Isus sa aduca in sufletul tau iubire si bucurie! Paste Fericit alaturi de cei dragi!
    Linda M.

    RăspundețiȘtergere
  6. Multumesc Linda! Sper ca esti bine. Sarbatori fericite sa ai !

    RăspundețiȘtergere
  7. Asteptam si credeam ca subiectul din apropierea Pastelui va fi despre aceasta sarbatoare. Asteptam ca ceva vei scoate la iveala. Dar si acest subiect e foarte interesant. Multa inspiratie in continuare, mult stimate Prietene. Pot doar spune ca efortul tau de a aduce la lumina toate aceste subiecte in limba romana (in Romania) e singular. Si orice as spune despre tine e insuficient in cuvinte. Tine-o tot asa Prietene Si rasplata ta este deja mare in sufletul tau... iti aduci aportul. Uite un mic cadou ,daca nu l-ai citit inca citeste aceasta poveste a fericirii ...chiar merita citita ...deoarece e chiar ceea ce faci tu. Povestea Fericirii http://putereaprezentului.wordpress.com/2011/03/03/povestea-fericirii/

    RăspundețiȘtergere
  8. Nu mi-am propus sa aduc lumina in problemele religioase... deocamdata. Pe de alta parte, nu obisnuiesc sa sarbatoresc, mai nimic :), deci festivismul nu ma atrage. Stiu doar ca trebuie sa ajut si pe altii sa cunoasca ceea ce am ajuns eu sa stiu... in mult timp. Cat despre linistea interioara... hmmm... sper ca se va lasa gasita, intr-o buna zi.
    Multumesc pentru invitatia la lectura... ii voi da curs. Paste fericit !

    RăspundețiȘtergere
  9. De Craciun ai facut-o insa. Iannis (Anonim)

    RăspundețiȘtergere
  10. Sa fi fericit . Perfect e doar punctul zero (ptr. ca tot sintem la acest subiect) adica "Ο ΘΕΟΣ" (DUMNEZEU).

    RăspundețiȘtergere
  11. Hristos a inviat!
    Multa lumina si sanatate iti doresc!

    RăspundețiȘtergere
  12. Multumesc pentru recomandare. Intentia mea este de a prezenta o informatie larg accesibila, nu filme destinate celor ce au formatie tehnica. Dar e posibil sa-mi fie mie utile.

    RăspundețiȘtergere
  13. TREZIREA FRATILOR !!! ginduri curate !!!

    RăspundețiȘtergere
  14. Sunt om in virsta am 70 de ani. In timpul scoli si in restul vietii matematica si fizica le-am inteles prea putin.Am pus acest fapt pe seama capacitati mele intelectuale pe care am socotito mediocra. Citind aceste articole la aceasta virsta am inteles fizica mai bine decit in tipul scolarizarii si in timpul vietii active.
    Multumesc celui care face aceasta munca in mod dezinteresat ridicind nivelul de cultura a celor mai putin dotati intelectual.
    Multa sanatate ii doresc si mult suces in viata.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Este o surpriza desebit de placuta sa aflu ca am cititori de varsta dumneavoastra. Si nu pot decat sa ma bucur de setea dumneavoastra de cunoastere si deschiderea catre nou pe care o manifestati, fiindca stiu sigur ca sufletul nu imbatraneste niciodata. Scopul "invatamantului", de care am avut parte cu totii, nu a fost niciodata cunoasterea, ci falsificarea realitatii (asa cum veti constata in alte articole destinate acestui subiect, pe blog), deci nu sunteti deloc vinovat ca aveti aceste revelatii relativ tarzii. Numai sanatate va doresc !

      Ștergere
  15. Aici se vede titrat in RO fara log-are:
    http://documentare.digitalarena.ro/energia-libera-cursa-catre-punctul-zero-2008/
    Optiunile paginii de aici nu permit vizionarea directa pe calculatorul meu.
    Multumesc pentru prezentare si vizionare placuta!

    RăspundețiȘtergere
  16. Matt, partea a 2-a si partea a 7-a din filmele documentare de aici (http://www.torrenthound.com/hash/b3e9d3815b61ff97ba7b4fe0c6aa62c7d2122f48/torrent-info/Energy-From-The-Vacuum-1-18-And-Much-More) le-am tradus eu (pentru ca, din anumite motive, acestea m-au interesat in mod special). Nu foarte complet si foarte corect, pentru ca limba engleza am invatat-o "Home Alone". Imi cer scuze pentru lipsuri. Pe vremea cand eram eu la scoala ma "umflau" numai de limba rusa. Daca vei considera ca le poti pune cumva aici, atunci le voi trimite cu multa placere. Pentru cei care au cateva notiuni despre electricitate, si nu numai pentru ei, consider ca sunt de mult ajutor aceste documentare.
    I-ati raspuns lui Synthesis ca intentia dvs. este de a prezenta o informatie larg accesibila, nu filme destinate celor ce au formatie tehnica. Parerea mea este ca, incercand sa le puneti pe acest site, sau pe oricare altul, nu vor putea ramane prea mult timp. Va apare cineva care va spune ca incalcati drepturile de autor (mie asta mi s-a intamplat) si atunci va trebui sa le stergeti de pe site. Din punctul acesta de vedere, eu vad aceasta lume ca fiind una foarte "sucita". Se mediatizeaza si se difuzeaza in mod liber si gratuit tot felul de bazaconii iar lucrurile bune "incalca drepturile de autor".

    RăspundețiȘtergere
  17. Nu postez documentare care incalca legea dreptului de autor. Puteti proceda ca mine, postand subtitrarile pe site-urile specificate pe pagina de instructiuni. Va sfatuiesc sa luati legatura cu prietenii mei de la blogul Iesirea din Matrix, pe care ii gasiti pe pagina de parteneri.

    RăspundețiȘtergere
  18. Da, noi vrem subtitarea . Trimite-o te rugam pe adresa de email freeyourmindandheart@yahoo.com.

    RăspundețiȘtergere
  19. Ok, voi trimite (deocamdata) numai pe cea de la Partea a 2-a. La Partea a 7-a mai am de tradus ultimele 15 minute, iar unde considerati ca sunt greseli de traducere sau de ortografie nu va sfiiti sa le corectati :)
    Va multumesc.

    RăspundețiȘtergere
  20. Matt...SAH MATT la banditi, manipulatori, inculti, nemernici cu fata umana, intr.un cuvant la nobilimea neagra si instrumentele ei. Sa fii sanatos si multumim pentru munca pe care o faci!

    RăspundețiȘtergere
  21. Multumesc pentru vizita si aprecieri Cristi !

    RăspundețiȘtergere
  22. Ciao , Sunt foarte impresionat de pertinenta articolului dvs , domnule .
    Imi pare foarte bine ca am gasit siteul dvs..
    Cred ca mai vin pe la dvs...
    toate bune

    RăspundețiȘtergere
  23. Site-ul va fi tot aici. Toate bune si dumneavoastra !

    RăspundețiȘtergere
  24. salut. vad multe info in multe locuri. vreau ceva mai mult decat informatii incomplete de genul "ala a facut aia, ala a facut aia". apreciez forte mult ceea ce faci si nu vreau sa crezi ca iti cer tie s afaci mai mult. iti dau un exemplu : ai scris de Paul Pantone. am cautat si am gasit o trimitere pe geet.nl si acolo nu am mai gasit nimic. vreau ceva palpabil, ceva ce putem face, ceva utilizabil nu doar teorii si proiecte neterminate. vreau sa gasesc un site unde lumea chiar face ceva nu doar vorbeste despre ce fac altii. pana si acest pantone, cu toate ca spune ca lasa totul free, pe unde am citit ca vrea bani pentru ce a facut de la cei ce vor sa utilizeze. in situatia asta, nu e cu nimic mai presus decat mult trambitatele organizatii bla bla bla. pe scurt, vreau fapte mai mult decat vorbe. nu de la tine, nu de la cineva anume, de la toti. vreau sa pun in practica multe din ce citesc dar cand caut info mai detaliate....pauza, realizez ca sunt informatii trunchiate si incomplete.
    deja scriu prea mult.....

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Exista foarte multi intermediari care cauta sa profite de aceste tehnologii, exact in spiritul acestei economii criminale de piata. Nu stiu daca Pantone poate fi blamat pentru ceea ce face, A facut puscarie si i s-au confiscat lucrarile. Poate ca este obligat sa ceara bani, acum, pentru a se mentine pe linia de plutire. Nu este scopul acestui blog sa devina un fel de Minitehnicus, cu ghiduri practice in orice domeniu, iar internetul este in egala masura - la fel ca orice alt suport mediatic - informare si dezinformare.

      Ștergere
  25. Si totusi, a venit vremea implementarii acestor tehnologii...
    Pas cu pas, cu multa atentie, pentru a nu provoca din necunoastere o nenorocire globala.
    Chiar un banal experiment poate genera asa ceva.

    Cunosc si eu ceva mai mult...

    Sa incepem cu asa zisa tehnologie de punct zero.

    Ma puteti contacta la adresa de email : vr.quasar@gmail.com

    Din motive lesne de inteles, prefer sa raman o perioada de timp un necunoscut...pentru cei care vor sa ma caute in alte scopuri...

    QuaSar One

    Va asigur de sinceritatea si prietenia mea...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Orice tehnologie poate fi folosită în scopuri malefice, dar vina nu o poartă decât oamenii pentru o astfel de pervertire a unor invenții care ar putea fi foarte benefice pentru omenire. Dacă voi avea vreodată casa mea, nu un simplu apartament, ca acum, mi-ar plăcea să aplic acolo astfel de principii. În privința aplicării lor pe scară largă, însă, mă tem că trusturile energetice monopoliste și guvernele aservite lor nu vor permite așa ceva.

      Ștergere

Deși, inițial, am activat această fereastră numai din considerente anti spam, mă văd nevoit să fac unele precizări pentru cei care nu înțeleg subtilitatea noțiunii de moderare online. Mai bine zis, fiindcă este un site personal, nu poate exista nici dreptul la replică, nici cel de a comenta pe site-ul meu. Ambele sunt simple privilegii, acordate, temporar, celor care apreciază faptul că primesc, pe gratis, ceva foarte muncit și, mai ales, celor care nu folosesc un limbaj agresiv sau suburban sau care nu bat câmpii pe lângă subiect, fără a fi în temă cu postările anterioare ale site-ului. Iar comentariu înseamnă câteva fraze, nu o altă postare. De asemenea, nici comentariile la comentariul altui comentariu nu vor fi acceptate. Polemizați unde doriți, dar nu aici. Tot ceea ce nu corespunde acestor criterii va fi șters fără ezitare. Vă mulțumesc pentru înțelegere !