5 dec. 2010

Codul piramidelor

The Pyramid Code este un documentar cu 5 episoade, care explorează domeniul piramidelor şi al templelor antice din Egipt, dar şi al site-urilor megalitice antice din toată lumea, în căutarea indiciilor unei conștiințe matriarhale, a științei antice şi a unei tehnologii sofisticate, în Epoca de Aur a omenirii.
Seria de documentare se bazează pe cercetări extinse, efectuate pe parcursul a 23 de călătorii în Egipt şi  în 50 de alte țări de pe glob, de către dr. Carmen Boulter de la Graduate Division of Educaţional Research a Universității din Calgary.




Sunt ridicate întrebări pertinente, de genul:

- Cine erau anticii şi ce cunoştinţe aveau ?

- Ar putea fi piramidele mult mai vechi decât ne lasă să credem egiptologii tradiţionali ?

- De ce cunoaştem atât de puţine despre anticii egipteni ? 

- Ar fi putut fi anticii mult mai avansaţi tehnologic decât suntem astăzi ?

- Există oare secrete încă ascunse la vedere ?

- Oare noile descoperiri vor forța modificarea cronologiei oficiale ?

- Mai există site-uri prea puțin cunoscute, care ne-ar putea oferi indicii asupra trecutului nostru îndepărtat ?

- Chiar suntem cea mai avansată civilizaţie care a trăit pe Pământ ?

Sunt intervievați celebri savanți şi autori, din domenii multidisciplinare: geologie, fizică, astrofizică, arheologie, bio-inginerie, teorii ale câmpului magnetic, hieroglife şi egiptologie.

Să ne amintim că Nassim Haramein combate teoriile clasice privind civilizaţia Egiptului antic şi performanţele ei tehnologice şi poate că ceea ce unii consideră a fi science-fiction, ar putea fi, de fapt, realitatea evidentă: civilizaţia actuală nu este cea mai avansată dintre cele care au existat vreodată pe Terra.

Au existat diverse teorii, respinse desigur de egiptologia clasică, privind destinaţia reală a piramidelor egiptene.

Nassim Haramein, de pildă, consideră Marea Piramidă ca fiind un rezonator armonic, centrat pe o sursă de energie extrem de puternică, o singularitate încastrată într-un cristal, "un soare negru", ce genera un puternic câmp antigravitaţional şi desigur multe alte efecte rămase necunoscute. Sursa ar fi fost un dar din partea  membrilor unei civilizaţii extraterestre, consideraţi de antici ca fiind zei solari şi este amintită de izvoarele biblice ca fiind sursa de energie a aşa zisului Chivot al Legii, a cărui locaţie originală ar fi fost în imensul sarcofag de granit aflat în interiorul Marii Piramide de la Giza.

Alte teorii sunt cumva similare, considerând Marea Piramidă ca pe o centrală energetică imensă, generatoare de microunde şi poate chiar energie electrică, transmisă apoi aerian prin imensa reţea mondială de obeliscuri (o idee similară cu transmiterea aeriană a energiei electrice, imaginată şi testată de genialul inventator Nikola Tesla).

Teoria promovată de un savant ucrainean, Volgin, pare chiar şi mai extravagantă. Citând date provenite din fotografii aeriene, Volgin a tras concluzia că feţele piramidei lui Keops sunt concave, cam de un metru adâncime şi erau acoperite cu plachete şlefuite de calcar. Inginerul a calculat că plăcile de calcar produceau o încălzire în interiorul piramidei de peste 1.000 de grade Celsius. Această temperatură ducea la apariţia apei din pânza freatică, existentă în malul vestic al Nilului şi la eliberarea ei în afară. Malul este în mod normal, udat de apa care curge spre nord, întrucât Pământul se învârte de la vest la est, extinzându-se astfel, suprafaţa de infiltrare a apei. Aşa apare “Nilul subteran”.

Din cauza căldurii mari din piramide, presiunea interioară o depăşea pe cea a atmosferei, făcând ca apa din subsol să fie “suptă” în rezervoare. Tot Volgin spune că sarcofagul găsit în “camera regelui” este o valvă care deschidea şi închidea podeaua către rezervor, generând o pulsaţie de presiune care provoca funcţionarea uzinei.

LISTA EPISOADELOR 

1. The Band of Peace - Fâșia păcii  

Acest episod pune sub semnul întrebării scopul real al piramidelor, contestând punctul de vedere îngust al egiptologilor tradiţionali. Au fost filmate, dintr-o perspectivă inedită, toate cele 6 locații distincte ale piramidelor egiptene: Abu Rowash, Giza, Abu Garab, Abusir, Saqqara şi Dashour, prezentându-se dovezi ale unei tehnologii superioare şi ale unor sofisticate cunoştinţe cosmologice şi științifice.


2. High Level Technology - Tehnologii avansate  
Episodul prezintă dovezi că egiptenii antici au folosit o tehnologie superioară celei actuale în construirea templelor şi a piramidelor. Oamenii de ştiinţă pun în discuţie sursa acestei tehnologii şi posibilele ei aplicaţii în lumea antică. Ştiinţa noastră actuală abia începe să întrevadă ceea ce anticii este evident că ştiau cu mii de ani în urmă.


3. Sacred Cosmology - Cosmologia sacră  

Descifrarea înţelesului unor simboluri stranii ale artei egiptene ne oferă o imagine asupra cunoştinţelor de cosmologie sacră ale anticilor. Este prezentat un nou mod de interpretare a hieroglifelor, care indică faptul că anticii aveau cunoştinţe sofisticate de fizică, biologie şi mecanică celestă. O echipă întreprinde o expediţie în plin deşert în căutarea unui sit îndepărtat, extrem de vechi, numit Nabta Playa. Aici, cercuri de piatră neolitice, marchează mişcarea aceloraşi corpuri cereşti întâlnite la civilizaţia faraonică, fiind puse în discuţii posibilele conexiuni.

 
4. The Empowered Human - Omul împuternicit  

Episodul susţine că cei care au construit piramidele trăiau în Epoca de Aur, erau mult mai rafinaţi, experimentaseră niveluri superioare ale conştiinţei care le-au garantat abilităţi superioare celor ale aşa zisului om modern. Sacrul feminin era preţuit şi exista în perfect echilibru cu cel masculin.

5. New Chronology- O nouă cronologie

După examinarea dovezilor prezentate de serial, devine clar, că datele oferite de egiptologia tradiţională nu corespund. Luând în considerare ciclurile temporale ale lui Platon, cu trecere prin Epoca de Aur, Argint, Bronz şi în final de Fier, se impune o nouă cronologie care să facă lumină asupra splendorilor Egiptului antic.

The Pyramid Code (torrent)

Subtitrări

24 de comentarii:

  1. Am pus banerul tau pe blogul meu.Esti foarte harnic, Succes ! Numai bine !

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc Maria...eu postasem deja un banner pentru blogul tau. Succes si tie !

    RăspundețiȘtergere
  3. e ultra documentarul cu piramidele, l-am vazut deja de 2x.abia astept si episoadele urmatoare

    RăspundețiȘtergere
  4. Bun blog.informatii bune!felicitari!abia astept continuarea episoadelor.

    RăspundețiȘtergere
  5. Multumesc. Dupa ce voi posta ceva astazi sau cel mai tarziu maine, ma intorc la piramide. Deci miercuri sau joi, va urma episodul 4.

    RăspundețiȘtergere
  6. :) felicitari pentru efortul depus!

    RăspundețiȘtergere
  7. Bravo Bravo Bravo! Imi poti trimite un fir de par, sa pot face o clona ca tine??, lumea mai are nevoie de astfel de oameni!

    RăspundețiȘtergere
  8. Mă îndoiesc că m-ar vrea cineva multiplicat ! :)
    Mulţumesc de entuziasm totuşi.

    RăspundețiȘtergere
  9. felicitari, sarbatori fericite iti doresc

    RăspundețiȘtergere
  10. Multumesc. Sarbatori fericite si tie !

    RăspundețiȘtergere
  11. La partea 4 nu merge sa faci download, poti te rog sa verifici daca totul este ok? Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  12. Foarte interesant, felicitări pentru traducere, collega! :) Bănuiesc că şi despre piramidele chinezesti de la Xian ai auzit...sunt de 2 ori mai înalte si cică mai vechi ca cele din Egipt(doar că puţini au reuţit să afle informaţii detaliate despre ele(doar americanii si rusii) - regimul chinez păstrează cu sfinţenie secretul... iar zona este interzisa pentru turisti...Poate ai sursele tale! :lol: Din Google Earth se pot vedea bine...sunt in jur de 100, unele mai mari, altele mai mici...

    RăspundețiȘtergere
  13. Cu placere colega :). Am auzit despre ele. Si Nassim vorbeste despre ele in prezentarea sa. Ma indoiesc ca va exista prea curand un documentar pe tema asta, din motivul amintit deja de tine.

    RăspundețiȘtergere
  14. incerc de 2 zile sa vad ep.2 din Codul piramidelor si nu merge.Celelalte episoade merg frumos,fara probleme.Pe link 2 spune ca fisieru nu mai exista.Exista alta modalitate?

    RăspundețiȘtergere
  15. Mihaella am scris mare, cu rosu, la rubrica atentie, care sunt cauzele. Imi va lua timp sa refac ce au distrus toate serverele in numai doua zile.

    RăspundețiȘtergere
  16. Cineva a avut bunavointa sa le urce pe youtube. Gasiti linkurile in articolul de aici http://fymaaa.blogspot.com/2010/12/codul-piramidelor-actualizare-7122010.html

    RăspundețiȘtergere

Deși, inițial, am activat această fereastră numai din considerente anti spam, mă văd nevoit să fac unele precizări pentru cei care nu înțeleg subtilitatea noțiunii de moderare online. Mai bine zis, fiindcă este un site personal, nu poate exista nici dreptul la replică, nici cel de a comenta pe site-ul meu. Ambele sunt simple privilegii, acordate, temporar, celor care apreciază faptul că primesc, pe gratis, ceva foarte muncit și, mai ales, celor care nu folosesc un limbaj agresiv sau suburban sau care nu bat câmpii pe lângă subiect, fără a fi în temă cu postările anterioare ale site-ului. Iar comentariu înseamnă câteva fraze, nu o altă postare. De asemenea, nici comentariile la comentariul altui comentariu nu vor fi acceptate. Polemizați unde doriți, dar nu aici. Tot ceea ce nu corespunde acestor criterii va fi șters fără ezitare. Vă mulțumesc pentru înțelegere !