15 oct. 2010

Nassim Haramein - Traversând orizontul evenimentelor


Nassim Haramein - Crossing the event horizon -
"Rise to the equation" 
Opinii de traducător


Cu ceva vreme în urmă, am fost solicitat de oamenii deosebiţi de la "Ieşirea din Matrix" să-i ajut în efortul laborios de traducere a unei conferinţe, a fizicianului autodidact Nassim Haramein (circa 6 h şi 30 min de conferinţă, cu o informaţie foarte densă), necunoscut mie, până în acel moment. Colaboram cu ei de puţină vreme, dar am acceptat, în principal fiindcă era ceva nou pentru mine.

Şi nu am regretat deloc această decizie. A fost una dintre puţinele ocazii, în care declaraţiile moderatorului nu au fost contrazise de conţinutul conferinţei. Prezentarea este deosebit de facilă, deşi volumul de informaţii este imens, iar abordarea este în mod cert una de avangardă. Nu vă voi "povesti" filmele... ar fi inutil şi penibil din partea mea să mă substitui elocinţei lui Nassim Haramein. Vă las plăcerea de a-l descoperi, voi înşivă, pas cu pas.

Înainte de a continua, îmi permit să vă ofer un citat din opera "Eros şi magie în Renaştere" scrisă de un geniu, continuator al operei lui Mircea Eliade; este vorba de profesorul Ioan Petru Culianu, asasinat mişeleşte la Chicago, în circumstanţe niciodată elucidate şi într-o zi sfântă pentru români, cea de 21 mai, în anul 1991. 

Citez:

"Societatea Renaşterii nu prezintă decât puţine simptome de decadenţă: ea nu este în criză, nutreşte doar îndoieli foarte superficiale, asupra propriilor sale instituţii şi adevăruri de ordin ideologic şi practic. Ipoteza lipsei de valoare de întrebuinţare a ştiinţelor renascentiste trebuie îndepărtată. Ea nu reprezintă decât o explicaţie a posteriori a transformării spiritului ştiinţific şi, ca atare, este lipsită de orice verosimilitate.

Dimpotrivă, dacă voim să pricepem ceva din această enigmă a istoriei care este apariţia ştiinţei moderne - care se iveşte tocmai atunci  când nu era nici o nevoie de ea -, trebuie să pătrundem mai întâi chiar în inima ştiinţelor Renaşterii, dintre care astrologia, din pricina gradului ei de universalitate, era cea mai importantă (magia, medicina, şi chiar alchimia pot fi privite, într-un anume sens, ca discipline astrologice)..." , am încheiat citatul.

Enigmă a istoriei... complet nedorită... mistificare conştientă... aşa-zisa ştiinţă modernă,  înlocuia parţial, odată cu apariţia tiparului, o instituţie "foarte onorabilă" care-şi făcuse datoria, începând de la 1235, epurând orice dorinţă de cunoaştere reală a adevărurilor Universului - "Sfânta Inchiziţie".  Familii de asasini celebri, gen Medici, se transformă peste noapte în filantropi şi protectori ai noii ştiinţe, care distrugea prin materialism, legătura dintre om şi Univers.

Inchizitorii moderni, aşa-zişii savanţi sau oameni de ştiinţă au lucrat foarte eficient, în tot acest timp, ostracizând şi punând la index pe toţi cei care au încercat să vadă adevărata faţă a Universului. Vreme de secole cunoaşterea nu a fost decât, aşa cum inspirat o caracteriza Charles Hoy Fort: "...ignoranţă însoţită de râsete !"

Nassim Haramein este unul dintre fericiţii beneficiari ai unui astfel de tratament, căruia i-a supravieţuit, cu foarte mult umor, de altfel. Referirile savanţilor la adresa lui abundă de "pretinde", "susţine", "autodidact", "fraudă" şi alte sinonime mai mult sau mai puţin măgulitoare, deşi, venind din partea lor, pot fi asimilate perfect unor complimente.

Sunt abordate în prezentare şi subiecte mai puţin ortodoxe şi nu tocmai agreate de oficiali: enigmele Cavalerilor Templieri, ale piramidelor, cercurile din lanuri, civilizaţia Maya, Chivotul Legii şi multe altele...

Nassim revine la astrologie, cumva, aducând dovezi palpabile pentru ceea ce omenirea ştia cândva, că nu suntem simple conştiinţe individuale, că suntem perfect integraţi în Univers, în sublima lui infinitate, că suntem forme energetice înalt structurate, mini "black wholes" (joc de cuvinte - black hole = black whole), adevărate sonde ale infinitului, prin care acesta se priveşte pe sine însuşi, mirându-se de propria-i magnificenţă.

Legătura dintre ADN-ul uman şi structura Universului este probată o dată în plus, aşa cum o făcea şi Gregg Braden, într-o manieră puţin diferită, în documentarul "Awakening to Zero Point".

Vizionare plăcută !




În plus, aici aveţi lucrarea lui Nassim Haramein, amintită în documentar: "The origin of spin",  deocamdată în engleză, pentru cei care cred că o vor putea înţelege, desigur.




Crossing the event horizon (torrent)

Subtitrare

65 de comentarii:

  1. Multumim pentru traducerea si postarea acestui material foarte interesant!
    Mult succes!

    RăspundețiȘtergere
  2. O munca titanica , colosala, incredibila ... Ne-ai implinit un vis!!! Multumim ca existi draga prietene!

    RăspundețiȘtergere
  3. Si eu va multumesc pentru aprecieri !
    Vor mai fi si alte proiecte, dar cred ca Nassim Haramein va fi greu de egalat :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Iti multumesc mult pentru acest cadou minunat . Ce norocoasa ma simt ca am vazut acest material!!!

    RăspundețiȘtergere
  5. A fost o onoare şi un privilegiu să am ocazia de a traduce în premieră această prezentare a lui Nassim Haramein.
    Şi mulţumirea mea este deplină ştiind că sunt zeci de mii de oameni care au şansa de a viziona aceste documentare.

    RăspundețiȘtergere
  6. Matt. Esti un om exceptional. Iti multumesc si eu din inima pentru efortul depus. Uite poate ai energia necesara sa traduci si acest film din lista aceluiasi site, IESIREA DIN MATRIX ;278) Louise Hay – You Can Heal Your Life MOVIE . Iti multumesc oricum. Iannis.

    RăspundețiȘtergere
  7. Multumesc si eu Iannis. Deocamdata incercam sa finalizam Legend of Atlantis care a ramas la ep.2.
    :)

    RăspundețiȘtergere
  8. Dar promit Iannis ca-mi voi face timp si pentru acest film. Deci mai revino !

    RăspundețiȘtergere
  9. Ce zici de asta?

    A aparut DVD-ul cu subtitrare in romnana

    http://btjunkie.org/torrent/Crossing-The-Event-Horizon-DVD-romanian-subs/42390af97e1f7ab9b2cfc2872ab8a59ca4666c9d14eb


    16 octombrie 2010, 22:16 .. Ciica ar contine toate cele 4 parti..a aparut cam repede... sa fie oare traducerile tale? Eu il trag de vreo 2 zile, dar merge tare greu.

    RăspundețiȘtergere
  10. Posibil. Odata postate subtitrarile pe www.titrari.ro, sunt la indemana oricui. Si daca imi aduc bine aminte chiar era cineva la tine pe blog interesat nu atat de filme cat de subtitrari.
    :)

    RăspundețiȘtergere
  11. Multe salutari Matt.Voi fi pe faza,iti mmultumesc mult si doresc sa-ti spun ca am ajuns de ieri la a-5-a parte din film si pot spune ca ai facut o treaba deosebita . felicitari!. Iannis. Atena

    RăspundețiȘtergere
  12. Multumesc mult Iannis ! Ma bucur ca ma urmaresti tocmai de la Atena. Sa stii ca si eu urmaresc filmul recomandat de tine si cred ca merita tradus.

    RăspundețiȘtergere
  13. Salutari iarasi Matt. Doresc sa-ti spun ca urmaresc foarte des sit-ul IESIREA DIN MATRIX, si de mult timp. pot spune ca am invatat multe de la EI ,le datorez multe , nu stiu cine sint cei din spatele sit-ului dar sint deosebiti, deosebit esti si tu si toti cei care prin sit-rile lor promoveaza trezirea umanitati la nivele mai inalte de vibratii pozitive etc. de emotii pozitive la iubire si la descoperirea faptului ca sintem in cele din urma interconectati la MATRICEA DIVINA A VIETII. SA FII FERICIT ORICINE AI FII. CU RESPECT IANNIS.

    RăspundețiȘtergere
  14. Sunt oameni deosebiti cei care au facut acel blog, cu mult curaj si pasiune. Sunt incantat sa colaborez cu ei si sa-i ajut atat cat pot in imensa munca de a crea o baza de date atat de vasta. Sa fii fericit si tu Iannis !
    Cu stima,
    Matt

    RăspundețiȘtergere
  15. Matt,subscriu si eu la comentariul celor de mai sus. Esti un OM deosebit, FELICITARI si RESPECT pentru munca pe care o faci! Sanatate si succes in continuare!

    RăspundețiȘtergere
  16. Multumesc foarte mult pentru felicitari si urari. Voi incerca sa nu va dezamagesc in viitor.

    RăspundețiȘtergere
  17. imi pare atat de rau, ca imi vine sa plang, unele filmulete se intrerup si nu le mai pot urmarii, ce pot sa fac? il iubesc pe Nassim Haramen si ii multumesc ca exista, il iubesc si pe Matt, poate se poate face ceva..........Dorina

    RăspundețiȘtergere
  18. Stand in pat ma gandeam cum e cu vortexu mi-am explicat de ce atunci cand ne imbatam totul se invarte ...ataca glanda pineala (clar alcoolul nu-i bun ca ne deviaza de la axa)si mai avem un vortex chiar in crestetul capului si in buricele degetelor.
    In alta ordine de idei iti multumesc ca ai pus asa ceva pe un blog si poate se deschid noi discutii despre ce explica Nassim......Mihai

    RăspundețiȘtergere
  19. Dorina... ma incanta ca ma iubesti, dar te pot intreba ceva? Ai citit coloana din dreapta? :)
    Am pus special filmele pe stagevu fiindca le puteti descarca gratis. Probabil ca ai o conexiune mai slaba. Deci... descarca fiecare episod, pe rand, in calculatorul tau si apoi poti urmari in liniste. Ok?

    RăspundețiȘtergere
  20. Sa speram Mihai. Dar din zecile de mii de spectatori prea putini sunt dispusi sa si discute pe aceasta tema... altfel ai fi avut aceasta pagina plina de comentarii.

    RăspundețiȘtergere
  21. Hai sa fiu eu primul care deschide un subiect din punctul meu de vedere foarte important si anume Dumnezeu.
    Eu nu stiam pana acum cateva zile cum sa mi-L imaginez dar iata ca a aparut ... Tetragramaton;si e foarte interesant pentru ca am dat pe google si au iesit pentagrame (unele cu cap de tap) care la prima vedere zici ca sunt semnele raului ca asa am fost invatati despre simboluri ... cel putin asa am fost eu.Dar cum zicea si N.Haramen nu trebuiesc privite 2D ci 3D cu toate colturile..............Mihai

    RăspundețiȘtergere
  22. domnule MATT !! sincer sa fiu nu cred ca domnia voastra a anticipat extraordinarul succes al acestui documentar (conferinta)a lui NH .... mica si nevinovata mea persoana intreaba daca pe situl lui NH exista sau este gandita o aplicatie practica a acestor cercetari teoretice .... am vazut un site in care presedintele obama a participat la o conferinta a unui matematician (legatura video) care a demonstrat matematic .EXACT CE A SPUS NASSIM HARAMEIN!!!.... deci revin cu intrebarea ..aveti cunostinta de o aplicatie practica gandita de NASSIM HARAMEIN?? cu stima AYAN

    RăspundețiȘtergere
  23. Sincer să fiu stimate domnule Ayan, aşa cum am şi specificat în textul de mai sus, nu am avut cunoştinţă de existenţa lui Nassim până să fi fost solicitat de prietenii mei să fac traducerea. Succesul conferinţei îl pot aprecia mai bine decât crezi, fiindcă vizionările au depăşit de ceva vreme cifra de 30.000/episod. Aplicaţiile practice reies din prezentare şi sunt prea multe pentru a le putea detalia aici... atâtea câte cunosc şi eu. Nu sunt astronom şi nici fizician... doar un simplu inginer.

    Cu stima,
    Matt

    RăspundețiȘtergere
  24. Problema religiei Mihai este mult prea complexă şi spinoasă pentru a o putea epuiza în aceste comentarii. Poate îi voi dedica un articol cândva.

    RăspundețiȘtergere
  25. E incredibil ce faceti voi !!!
    Acum cateva saptamani am dat din intamplare de blogul vostru si de atunci nu ma mai opresc din vizionat...
    Aveti toata admiratia mea sincera!
    Va multumesc!
    Alex

    RăspundețiȘtergere
  26. Multumesc Alex !. Dar "noi" se reduc la unul singur... la mine. :)

    RăspundețiȘtergere
  27. O munca titanica care trebuie apreciata pe masura! Felicitari!

    RăspundețiȘtergere
  28. Asa sa si faci. Si pentru asta, iti doresc zile multe si pline de sanatate ca sa poti ajuta omenirea.
    E clar ca esti sub ghidare divina, si cred ca recompense uriase te vor astepta in dimensiunea urmatoare.
    Binecuvantat sa fii, si iti multumesc ca ai coborat in aceste vremuri pe pamant, pentru a da o mana de ajutor.

    RăspundețiȘtergere
  29. E foarte important ca oamenii sa se trezeasca. Cat mai multi... altfel vom ramane blocati aici.

    Multumesc, inca o data, Semyra !

    RăspundețiȘtergere
  30. Super.In sfarsit imbinarea stiintei cu ...Restul.
    Dovezi pt sceptici.Multumuri.

    RăspundețiȘtergere
  31. Poti face te rog ceva in privinta partii intai din DVD-ul 4 ? A disparut de pe stagevu de ceva timp.

    Multumesc

    RăspundețiȘtergere
  32. Stagevu nu-mi permite sa repostez filme pe care le-a eliminat deja. Am explicat pe pagina de instructiuni cum se poate proceda pentru descarcarea filmelor si subtitrarilor.

    RăspundețiȘtergere
  33. http://torrentz.eu/search?f=crossing+the+event

    RăspundețiȘtergere
  34. Am repostat episodul 4.0. pe stagevu. Vizionare placuta !

    RăspundețiȘtergere
  35. Buna,
    Ar putea cineva sa-mi spuna daca acest film(Crossing the Event Horizon) este acelasi cu Teoria Unificata a Campului (http://video.google.com/videoplay?docid=2362758657384449741#) ?! Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  36. Evident ca nu. Dar personajul principal e acelasi. :)

    RăspundețiȘtergere
  37. Foarte interesant blogul tău, Matt! Felicitări şi LA MULŢI ANI îţi doresc! :)

    RăspundețiȘtergere
  38. Multumesc din suflet pentru munca depusa ! De vreo 2 ani caut acest documentar cu subtitrare ! Multa sanatate si La Multi Ani !

    Multumesc mult !

    RăspundețiȘtergere
  39. Cu placere ! Subtritrarile le poti descarca, asa cum scrie pe pagina de instructiuni si de pe site-urile mentionate, iar documentarul, in traducerea mea, se gaseste si in torrente.

    RăspundețiȘtergere
  40. Eu am descarcat acest documentar de pe un torrent si avea inclusa subtitrarea Dvs. Buna treaba trimiterea la site din subtitrare... asa am descoperit si eu acest site extraordinar. Multumim ca existati.

    RăspundețiȘtergere
  41. Da. Persoane entuziaste si oneste au scos chiar si un format DVD, postat in torente, respectandu-mi munca si lasand subtitrarile nealterate. Esta unica metoda de a indica traducatorul, dar este o metoda vulnerabila :), textul in sine putand fi eliminat usor.
    Multumesc si eu pentru vizita si aprecieri!

    RăspundețiȘtergere
  42. Foarte tare! Multumiri pentru munca titanica depusa in traducerea a peste 6 ore de prezentare, cu un continut destul de complex. Nassim este exceptional!

    Am o curiozitate mica. Poate nu e locul potrivit sa ridic intrebarea, dar am intors google-ul pe dos si tot n-am dat de numele melodiei se aude la inceputul fiecarei parti pana la momentul in care incepe prezentarea propriu-zisa. Stie cineva?!

    Inca o data, respect!

    RăspundețiȘtergere
  43. Multumesc ! Nu mi-am pus intrebarea, dar logic ar fi, ca la finalul filemlor sa scrie ceva, pe generic, si despre asta.

    RăspundețiȘtergere
  44. Opera lui Nassim mi se pare mai mult opera lui Gregg Braden tradusa matematic.Te ajuta sa intelegi un pic din mecanismul prin care extraterestrii care transmit prin chaneling se lauda ca pot calotori in timp(un fel de chaneling) si pot foarte usor trece in densitati in care le este permis,facandu-se invizibili noua.

    RăspundețiȘtergere
  45. MULTUMESC FOARTE MULT! DUMNEZEU SA TE BINECUVANTEZE!

    RăspundețiȘtergere
  46. DANA (COCOS DE PAMANT)18 martie 2011 la 04:36

    Asta ti-e menirea Matei!
    Sa le deschizi calea celor care nu stiu sau nu vor sa vada.

    RăspundețiȘtergere
  47. Nu stiu daca este o menire... dar stiu ca o fac de bunavoie.

    RăspundețiȘtergere
  48. Thanx a lot! Tot ce faci e "marfa", si fii sigur ca valul mere mult mai departe si are efect vizibil in constiintza si atitudinea "beneficiarilor". Personal, am nevoie de confirmari si consider ca le meritz din plin.
    Incintat sa "te stiu" indirect si pe copiii de la fymaaa si multe alte fiintze care SIMT, dincolo de ceea ce au "invatzat". [visez la ziua in care ne-am putea vedea la o bere, contemporani fiind in aceasta "bucla de realitate"]
    Keep Up, thanx a lot again, 'greatings' sau sia! Steph

    RăspundețiȘtergere
  49. Multumesc Stephan ! Uneori ma gandesc si eu la o reuniune a tuturor fidelilor acestui curent de opinie, dar cred ca ne-ar trebui un stadion pentru asta si mult prea multa bere.
    Ceea ce este imbucurator, daca nu uitam ca, nu cu multa vreme in urma, astfel de subiecte nu pasionau aproape pe nimeni.

    Cu bine !

    RăspundețiȘtergere
  50. Sa fie!!!...si de "doo" ori mai mare si mai "multa bere". Rabdare. Acum inafara de bere nu exista un sens intens al unei intilniri. E chestiune de rezon...antza, de calitate, dincolo de cantitate. Singurele intilniri asa ample, acceptabile mi se par utile doar la concerte. In rest se Simte acest Impreuna... dincolo de spatiu si chiar timp si chiar muuuult mai amplu. really thanx again! Sia!

    RăspundețiȘtergere
  51. De cand am descoperit acest blog percep cu totul altfel viata.FELICITARI!

    RăspundețiȘtergere
  52. Multumesc ! Sper ca se vor trezi cat mai multi.

    RăspundețiȘtergere
  53. Multumiri pentru ca ne trezesti!
    Iar noi o sa incercam sa-i trezim si pe altii, pana nu-i prea tarziu!
    Bravo!
    Cat mai multi, cat mai treji, cat mai repede !

    RăspundețiȘtergere
  54. Felicitari pentru numarul mare de documentare! Multumesc pentru aportul pe care l-ai adus de-alungul calatoriei mele spirituale!
    Lung dar cuprinzator si interesant materialul de fata. Merita sa ai rabdarea de a-l urmari!
    Ceea ce am am observat si la Nassim (printre altii) este ca-si atribuie anumite descoperiri, idei, teorii, etc. pe care altii le-au prezentat cu mult timp inaintea lor... De exemplu in documentarul Awakening to Zero Point pe care il puteti vedea aici: http://video.google.com/videoplay?docid=-19789395453285455, Gregg Braden prezinta in 1996 mare parte dintre teoriile pe care Nassim pretinde ca ii apartin in documentar.
    La urma urmei nu e atat de important sa stim daca unii sau altii se plagieaza intre ei :) ci e important ca oamenii sa intre in contact cu aceste informatii!
    Dincolo de asta, tot ce pot spune e ca nu e frumos si nici etic sa-ti atribui munca sau descoperirile altora... Tinand cont ca internetul dateaza doar din 1994, nu vom stii niciodata daca Gregg Braden nu plagiaza si el la randul sau pe altcineva... :))

    RăspundețiȘtergere
  55. Personal am urmarit documentarul Awakening To The Zero Point si nu-mi amintesc ce anume a spus Bradden, iar Nassim sa fi spus ca e idea lui. Poate vrei sa ne edifici si pe noi.

    RăspundețiȘtergere
  56. O munca cu mult folos!
    Felicitari pentru blog!

    RăspundețiȘtergere
  57. Salutari Matt! ... iti urmaresc in continuare postarile, dar constat mereu ca "locul" asta creat de tine aici este absolut inepuizabil! mereu gasesc cate ceva interesant in urma pe care nu am apucat sa-l vad si care clar merita sa fie "vazut" .
    iti multumesc inca o data pt toata munca pe care o faci pt noi si iti doresc din tot sufletul o Primavara Minunata si plina de continut !
    Analisza.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc Analisza ! Continua sa explorezi :). Un an bun iti doresc.

      Ștergere

Deși, inițial, am activat această fereastră numai din considerente anti spam, mă văd nevoit să fac unele precizări pentru cei care nu înțeleg subtilitatea noțiunii de moderare online. Mai bine zis, fiindcă este un site personal, nu poate exista nici dreptul la replică, nici cel de a comenta pe site-ul meu. Ambele sunt simple privilegii, acordate, temporar, celor care apreciază faptul că primesc, pe gratis, ceva foarte muncit și, mai ales, celor care nu folosesc un limbaj agresiv sau suburban sau care nu bat câmpii pe lângă subiect, fără a fi în temă cu postările anterioare ale site-ului. Iar comentariu înseamnă câteva fraze, nu o altă postare. De asemenea, nici comentariile la comentariul altui comentariu nu vor fi acceptate. Polemizați unde doriți, dar nu aici. Tot ceea ce nu corespunde acestor criterii va fi șters fără ezitare. Vă mulțumesc pentru înțelegere !